Connect with us

Društvo

Dograđuje se dječji vrtić u Svetom Križu Začretju, a provode se i brojna druga ulaganja

Na području općine Sveti Križ Začretje trenutno se odvijaju radovi na dogradnji dječjeg vrtića, a prema riječima načelnika Marka Kosa, novi prostori trebali bi biti spremni za male korisnike ove jeseni.

Na postojećih pet jedinica, dograđuju se još dvije. No, prema upisu za novu pedagošku godinu, ni ovo neće biti dovoljno, tako da će Općina uskoro krenuti i u treću fazu gradnje. Osim dogradnje dječjeg vrtića, u općini se provode i brojni drugi radovi na komunalnoj infrastrukturi. U prvoj polovici godine dovršen je značajan projekt u naselju Sekirišće. Kompletno je obnovljena županijska cesta, izgrađen je nogostup, riješena je odvodnja, a preko LAG-a je uređeno dječje igralište uz područnu školu.

Načelnik Kos je također najavio daljnje radove na nerazvrstanim cestama. Istaknuo je kako je izvođač radova izabran, a tijekom ljeta pa sve do jeseni asfaltirat će se ukupno 21 dionica cesta na području cijele općine, što će biti investicija vrijedna 331 tisuću eura.

Sveti Križ Začretje tako ulazi u novu fazu razvoja, uz značajna ulaganja u infrastrukturu koja će podići kvalitetu života svih stanovnika, posebice najmlađih.

zip.com.hr 11.06.2024.

Continue Reading

Aktualno