Connect with us

Društvo

50 godišnjica DVD-a Petrovsko

Svečanost je započela ispred DVD-a prigodnim programom u kojem su sudjelovale mažoretkinje Petrovsko, Puhački orkestar Petrovsko – Špoljari, DND Petrovsko i njihov zbor te djeca i mladež budućnost ovog DVD-a koji su prikazali svoju spretnost i marljivost u radu prigodnom vježbom prilagođenu njihovom uzrastu koja je izazvala posebnu pozornost.

Nakon toga okupljeni gosti i uzvanici uputili su se u prostorije DVD-a gdje je uslijedila svečana sjednica. Sve okupljene pozdravio je domaćin predsjednik Željko Presečki koji je istaknuo kako je ono što smo vidjeli vani zapravo budućnost ovog mjesta jer se upravo u radu s njima pokazuje briga da jednog dana oni mogu preuzeti istaknute uloge u društvenom životu ovog kraja a napose vatrogastva. Tradicija vatrogastva je puno duža u ovom mjestu no skupina entuzijasta i zaljubljenika 02 rujna 1973. godine osnovalo je ovo društvo održavši prvu Skupštinu.

Tim povodom izdana je monografija pod nazivom „Brzo i učinkovito“ pod autorstvom Drage Kozine, na 184 stranica bogatih tekstovima, dokumentima i fotografijama koja donosi povijest osnivanja i prvih dana vatrogastva u Petrovskom pa sve do današnjih dana, a ujedno je objedinjen sveobuhvatni život ovog kraja. Prikazan je prigodni filmski uradak koji je nastao u suradnji s jednom mladom udrugom Bespilotni sustavi u kriznim situacijama u kojem su svi prisutni mogli vidjeti kratki pregled djelatnosti ovog društva.

Prigodne riječi čestite uputila je u ime Krapinsko-zagorske županije zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula zahvalnost svima onima koji su ugradili dio sebe u ovih pedeset godina društva, zatim za očuvanju tradicije, humanosti i plemenitosti te im uručila prigodnu zahvalnicu Krapinsko-zagorske županije.

U ime Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije riječ zahvale i čestitke u ime predsjednika Stjepana Skulibera i zapovjednika Marijana Lovrenčića uputio je tajnik Rajko Jutriša koji je istaknuo prije svega zahvalnost za sve ove godine djelovanja, poželio im da budu uspješni u svom daljnjem radu u narednim godinama te im uručio prigodnu plaketu za ovu veliku obljetnicu u ime Vatrogasne Zajednice KZŽ-e.

Ujedno je to bila prilika da se dodijele vatrogasna priznanja:

Vatrogasne Spomenice za 50. godina rada u DVD-u dodijeljene su: Vladimiru Korenu, Edi Presečkom, Dominiku Presečkom, Milanu Iliću, Milanu Hršaku, Vjekoslavu Hršaku i Dragutinu Bolfeku.

Vatrogasne spomenice za 40. godina rada u DVD-u dodijeljene su: Davoru Bolfeku i Milanu Kunšteku.

Vatrogasna spomenica za 10. godina rada u DVD-u uručena je Slavku Leljaku.

Priznanja su uručena i vatrogasnim veteranima: Vladimiru Korenu, Edi Presečkom, Dominiku Presečkom, Milanu Iviću, Milanu Hršaku, Vjekoslavu Hršaku, Dragutinu Bolfeku, Stjepanu Mužaru, Branku Mužaru i Mirku Kunšteku.

Srebrnu Vatrogasnu plamenicu primili su: Vladimir Svečnjak, Danijel Poslon, Josip Mužar i Karlo Jugec.

Brončanu Vatrogasnu plamenicu primili su: Tomislav Mužar, Dino Sopek, Stjepan Poslončec, Antonio Hršak i Slavko Leljak.

Brončanu Vatrogasnu medalju primili su: Kristina Leljak, Vesna Haramina, Katarina Hršak, Kristina Haramina, Barbara Belošević i Mario Hršak.

zip.com.hr 08.05.2023.

Continue Reading

Aktualno