Connect with us

Institucije

“Zaštita prava djece u digitalnom okruženju”

Zamjenica župana Jasna Petek nazočila je u Zaboku na stručnom skupu na temu „Zaštita prava djece u digitalnom okruženju“.

Predavanja na temu Zaštita prava djece u digitalnom okruženju održao je voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Tomislav Ramljak, dok je policijska službenica za prevenciju, Andrea Jurić govorila na temu „Aktivnosti i iskustva Policijske uprave Krapinsko-zagorske u području sigurnosti djece na internet.

Stručni skup je održan u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, koja ponosno nosi status Županija prijatelj djece te i ove godine organizira razne sadržaje u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna. 

Skup je pratila i zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula da su za predavanja odabrane upravo ove teme jer je u dosadašnjoj praksi prepoznata potreba za edukacijom stručnih suradnika u odgojno-obrazovnim ustanovama, kao i ustanovama socijalne skrbi o tome kako osigurati, zaštititi i općenito učinkovitije pristupiti rješavanju izazova vezanih uz zaštitu prava djece u digitalnom okruženju.

zip.com.hr 09.10.2022.

Continue Reading

Aktualno