Connect with us

Aktivizam

Za djelatnike i volontere GDCK Zabok održana edukacija na temu “Ravnopravnost spolova”

U Zaboku je održana dvosatna edukacija na temu promicanja ravnopravnosti spolova, za djelatnike i volontere Gradskog društva Crvenog križa Zabok, u sklopu projekta “Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane – GDCK Zabok”.

Voditeljica edukacije, Sandra Plečko, zaposlenica Mreže udruga Zagor, tijekom predavanja „Ravnopravnost spolova“ govorila je o institucionalnom okviru za provođenje politike ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj, da ravnopravnost spolova znači da su muškarci i žene izjednačeni u pravima, te je kroz primjere iz prakse pojasnila čemu je potrebno težiti kako bi se stvorile iste mogućnosti za ostvarivanje prava.

Edukacija je namijenjena djelatnicima i volonterima GDCK Zabok koji u skladištu i na terenu obavljaju aktivnosti prihvata, skladištenja i distribucije donirane hrane, te izravno komuniciraju s krajnjim primateljima, a unaprijedila je i osvježila znanje i vještine potrebne za komunikaciju i rad s krajnjim korisnicima i kolegama. Na ovaj način zajamčeno je očuvanje dostojanstva svih dionika uključenih u proces doniranja hrane te postupanje u skladu s horizontalnim načelima.
Ovom edukacijom u sklopu projekta “Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane – GDCK Zabok”  ostvaruje se pozitivan utjecaj na horizontalno načelo promicanja ravnopravnosti spolova.

zip.com.hr 05.07.2023.

Continue Reading

Aktualno