Connect with us

Društvo

STEM kombi stiže u Krapinu – okušajte se u korištenju STEM opreme!

Pozivaju se djeca i odrasli, umirovljeni i budući znanstvenici, ljudi koji se ne bave STEM-om te oni koji žele doznati još više – da dođu i zavire u mobilni STEM laboratorij!

U petak, 12. svibnja STEM kombi bit će parkiran između 14 i 18 sati u Parku Matice Hrvatske u Krapini. Dođite i doznajte kojim se uređajima i alatima koriste znanstvenici u laboratoriju, što je za istraživanje potrebno prirodoslovcima te kako će roboti utjecati na našu budućnost.

STEM kombi, tj. mobilni STEM laboratorij napravljen je u sklopu projekta „Razvoj mreže STEM ambasadora“ čiji je cilj jačanje kapaciteta, znanja i vještina te međusektorske suradnje organizacija civilnog društva i obrazovnih institucija za provedbu programa popularizacije STEM-a u Hrvatskoj. Provodi ga Bioteka u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i udrugama Astronomsko društvo Višnjan, FabLabhr.NET i DOOR.

U sklopu ovog projekta želi se omogućiti djeci iz svih dijelova zemlje da STEM područjima pristupe poput pravih istraživača. Naime, mobilni STEM laboratorij opremljen je alatima, uređajima i materijalima kojima se koriste pravi znanstvenici. Riječ je o prvom vozilu s opremom te razine za popularizaciju STEM-a u Hrvatskoj. STEM kombi s laboratorijem napravljen je u sklopu projekta Razvoj mreže STEM ambasadora, a koristit će ga hrvatski STEM ambasadori za vođenje zanimljivih radionica i održavanje interaktivnih predavanja iz četiri STEM područja: znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

zip.com.hr 11.05.2023.

Continue Reading

Aktualno