Connect with us

Društvo

Osobama starije životne dobi održano predavanje o sigurnosti na internetu

U okviru organiziranih aktivnosti za osobe starije životne dobi s područja CZSS Zlatar Bistrica koje provodi udruga „Kućna pomoć“ Iz Lobora, kao i u digitalne pismenosti osoba starije životne dobi, PU krapinsko-zagorska odazvala se pozivu udruge „Kućna pomoć.“

Tim povodom je održano predavanje njihovim korisnicima o iskustvima u radu policije na temu sigurnosti starijih osoba na internetu.

Ovaj utorak u Markušbrijegu policijski službenik za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorske Željko Lež korisnicima udruge „Kućna pomoć“ održao je predavanje na temu „Sigurno na mobitelu i internetu“.

Tijekom predavanja osobe starije životne dobi upoznate su o zaštiti osobnih podataka i prevenciji izvršenja kaznenih djela računalnih prijevara putem interneta na štetu građana kroz prizmu konkretnih slučajeva iz policijskog rada i na što korisnici interneta moraju obratiti pažnju kako ne bi postali žrtve istovrsnih kaznenih djela. Također su upoznati i s oblicima kibernetičkog kriminala, opasnosti kao i mjerama samozaštitnog ponašanja. 

Kako prepoznati prijevare i kako se od njih zaštititi možete pronaći OVDJE!

zip.com.hr 27.06.2024.

Continue Reading

Aktualno