Connect with us

Poduzetništvo

“Gradite karijeru doma” – poruka članova Poslovnog kluba – Skup za Zagorje i partnera tribine učenicima Srednje škole Oroslavje

Članovi Poslovnog kluba – Skup za Zagorje u suradnji sa HGK Županijskom komorom Krapina i Poduzetničkim centrom KZŽ održali u ponedjeljak, 12. veljače 2024. dvije tribine s učenicima završnih razreda Srednje škole Oroslavje.

Tribine s učenicima završnih razreda srednjih škola održavaju se uz podršku Krapinsko – zagorske županije, kao osnivača škola, a u ovoj srednjoj školi održane su za gimnazijski program, program strojarskog, računalnog tehničara, CNC operatera, strojobravara, vodoinstalatera i stolara.

Uvodno se učenicima obratila Natalija Mučnjak, ravnateljica Srednje škole Oroslavje, ističući važnost organiziranja tribine, poželjela svim gostima srdačnu dobrodošlicu, a učenicima poručila da pažljivo prate današnje govornike.

-Danas će Vam gospodarstvenici s područja naše županije govoriti o poslovnom svijetu, tako da ćete danas saznati kakve sve mogućnosti za gradnju karijere u našem lijepom Zagorju imate ili će vas primjeri dobre prakse motivirati da i sami uđete u svijet poduzetništva – poručila je ravnateljica te zahvalila Poslovnom klubu – Skup za Zagorje na ovoj zaista lijepoj inicijativi.

Tribinu je moderirala tajnica Poslovnog kluba Skup za Zagorje, Ksenija Tomić te pojasnila učenicima koji je cilj ovakvih tribina.

– Cilj ovih tribina – prezentacija je pomoći vama učenicima oko izbora profesije, približiti vam pojedine profile industrija županije, potaknuti vašu kreativnost, kao što je i ravnateljica rekla, kroz primjere dobre prakse naših članova motivirati vas za ulazak u svijet poduzetništva, a najvažnija poruka je da gradite svoju karijeru u nekoj od tvrtki u Zagorju – kazala je Tomić.

Zatim su učenicima održali prezentacije i predstavili mogućnosti zapošljavanja i gradnje karijera članovi Poslovnog kluba: Matija Krznar, direktor prodaje tvrtke HON-ING Sveti Križ Začretje; Dražen Kolarek, financijski direktor Tvornice tekstila Trgovišće iz Velikog Trgovišća; Josip Kolar, direktor Regeneracije non-wovens iz Zaboka i Miroslav Macan, voditelj projekata Poduzetničkog centra KZŽ. Podršku cijeloj tribini dali su i članovi Poslovnog kluba: Mario Popić, direktor Tvornice tekstila Trgovišće iz Velikog Trgovišća i Snježana Leljak, direktorica i glavna urednica ZIP portala.

Završno se učenicima obratio i Anđelko Švaljek, predsjednik HGK Županijske komore Krapina i direktor RGNC grupe koji je naglasio kako je gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije zaista uspješno, a imamo oko 2.500 tvrtki i 3.500 obrta.

-Imamo vrlo široki raspon djelatnosti u tvrtkama i obrtima i siguran sam da svi srednjoškolci u Županiji mogu naći svoje mjesto. Zašto smo se mi kao Komora odlučili pridružiti inicijativi Poslovnog kluba? Zato jer smatramo da je ovo kritičan trenutak u vašim karijerama. Ovdje ste išli u vrtić, u osnovnu školu, pa u srednju i sad je trenutak kad ne morate studirati i ne morate niti ostati tu živjeti – istaknuo je Švaljek te se našalio da nitko nije tako pametan kao 18 i 19 godišnjaci koji misle da sve znaju, a takav je bio i on.

-Cilj svih naših tvrtki koji su tu je da rade i dalje tu, da zapošljavaju prvenstveno lokalno stanovništvo, domaće ljude, mi smo, ovaj dio sjeverozapadne Hrvatske, industrijski i izvozno orijentirani. Sve tvrtke rade dugoročno održiv posao, danas sve izgledaju drugačije nego nekad i siguran sam da daju puno mogućnosti i prostora da svatko od vas pronađe svoje mjesto. Gradite svoju karijeru doma – poručio je Švaljek dodavši kako je važno steći tijekom obrazovanja neke vještine koje treba kasnije u životu nadograđivati, konstantno učiti i tako graditi svoje karijere i budućnost.

Ispunjena učionica Srednje škole Oroslavje tijekom održavanja tribina, kao i interakcija sa sudionicima – učenicama i učenicima još jednom je pokazala da je interes za ovakve susrete svima zanimljiv i potreban, kako srednjoškolcima, tako i gospodarstvenicima. Učenice i učenici mogli su i putem QR koda ispuniti anketu i odgovoriti na pitanja gospodarstvenika. Nastavak ovakvih tribina slijedi i u drugim srednjim školama u KZŽ, a planira se i jedno gostujuće predavanje gospodarstvenika studentima Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina.

sleljak/zip.com.hr 12.02.2024.

Continue Reading

Aktualno