Connect with us

Društvo

Dječji vrtić Zlatni dani iz Zlatar Bistrice obilježio tjedan zdravlja

Povodom obilježavanja Tjedna zdravlja, u Dječjem vrtiću ZLATNI DANI, zdravstvena voditeljica i odgojiteljice održale su radionice “Pranje ruku” i “Moji zdravi zubi”.

Radionica “Pranje ruku” je održana sa mlađom mješovitom skupinom “Leptirići“ i “Moji zdravi zubi” sa srednjom vrtićkom skupinom “Gumbeki”. Djeca su učila što su bakterije, kako i gdje možemo zaprljati ruke, zašto ih moramo prati, kada se peru te što koristimo kod pranja ruku. Uz učenje pravilne tehnike pranja ruku, djeca su uživala u interaktivnoj igri “prenošenja šljokica” koja su im u ovoj radionici predstavljala “bakterije” na način da se svakom djetetu namazala ruka šljokicama koje su zatim prali.

Potom im je demonstrirano pravilno pranje ruku sapunom i vodom te brisanje jednokratnim papirima. Brzo su trljali dlanove, prali zasebno svaki prstić sapunom te ruke isprali toplom vodom. Nakon pranja ruku djeca su crtala i bojala svoje ruke te im je tako kroz igru i zabavu približen svijet mikroba i njihovog prenošenja putem prljavih ruku, a ukazana im je i važnost pravilnog pranja ruku.

Druga grupa djece se na modelu zubala pobliže upoznala s građom zubi, koliko kojih ima te samim izgledom zubala. Odmah su se sjetili “Grica i Greca”, naučili da se četkica drži kao olovka, te se zubi peru kružno 2 puta na dan s malo kalodonta.

I ostale vrtičke skupine obilježavale su Tjedan zdravlja kroz različite aktivnosti: čitanje slikovnica o zdravoj hrani, modeliranje zdrave hrane od domaćeg plastelina, istraživanje voća i povrća različitim osjetilima, izrađivanje voćnih smoothie napitaka i voćne salate, oslikavanje voća i povrća, učili su o važnosti pravilne prehrane za naše zdravlje, svaki dan išli u šetnje u okolicu vrtića te se igrali različitih igara na temu zdravlja.

zip.com.hr 19.04.2023.

Continue Reading

Aktualno