Connect with us

Zdravstvo

Specijalna bolnica Krapinske Toplice raznim aktivnostima obilježava “Dan crvenih haljina”

Ovaj petak, 02. veljače 2024. obilježava se Dan crvenih haljina i u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Program počinje od 11 sati besplatnim mjerenjem tlaka, šećera i masnoća u krvi uz izračun rizika za razvoj moždanog udara u predvorje bolnice.

Obilježavanje Dana crvenih haljina-SB Krapinske Toplice 2023.

Od 13:00 do 14:00 sati slijede predavanja otvorena za sve zainteresirane u Plavoj dvorani bolnice. Predavanje na temu “Čimbenici rizika za razvoj moždanog udara u žena” – održat će magistar znanosti Ivan Dubroja, dr.med., spec. neurolog, subspec. iz cerebrovaskularnih bolesti, a Manuela Foro Znika, dr. med., spec. neurolog govorit će o promjenama životnog stila u prevenciji moždanog udara u žena.

-Naša bolnica pridaje posebnu pozornost obilježavanju ove akcije, zbog dugogodišnje tradicije i rehabilitacije pacijenata nakon preboljenog moždanog udara, kao i prevencije,  dijagnostike i kontrole kardiovaskularnih bolesti kroz našu stacionarnu rehabilitaciju i kardiološki laboratorij. Zbog trenutnog prostornog deficita, a sve većeg broja oboljelih, bolnica je stvorila preduvjete za daljnji razvoj navedenih djelatnosti u području prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije dogradnjom Centra zdravlja srca i mozga, za koji se nadamo da ćemo ubrzo i realizirati – poručio je Danijel Javorić Barić, ravnatelj SB Krapinske Toplice.

Dan crvenih haljina

Javnozdravstvena kampanja „Dan crvenih haljina“ pokrenuta je kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Kampanja ima za cilj potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila, jer je većinu tih bolesti moguće spriječiti zdravim životnim navikama, a isto tako želi potaknuti stručnjake u zdravstvu  na posebnu pažnju za srčani i moždani udar kod žena, zbog njihovih razlika u odnosu na muškarce.

Prva kampanja „Dan crvenih haljina“, #nosicrveno, odnosno, „Go Red for Women“ pokrenuta je u Americi, a danas je to međunarodna kampanja  posvećena prevenciji, dijagnostici i kontroli kardiovaskularnih bolesti, što uključuje bolesti krvnih žila srca i mozga kod žena. Simbol kampanje je crvena haljina – haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja!

zip.com.hr 31.01.2024.

Continue Reading

Aktualno