Connect with us

Institucije

Poboljšanje dostupnosti zdravstvenih usluga! Dom zdravlja KZŽ dobio 9 novih vozila

U ponedjeljak, 17. lipnja, je kod Doma zdravlja u Krapini održana primopredaja devet vozila nabavljenih za potrebe Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije.

Nada Dogan, ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije kazala je da je nabavljeno 8 vozila Fiat Pande, te jedno dostavno vozilo Fiat Doblo, vrijednosti 150 tisuća eura, od čega će se 2 patronažna vozila platiti iz decentraliziranih sredstva u iznosu od 32 tisuće eura.

-Trudimo se da našim djelatnicima osiguramo najbolje uvjete za rad, te da našim pacijentima pružimo maksimalnu zdravstvenu zaštitu koju svi oni zaslužuju- kazala je Dogan, te zahvalila svima na dolasku.

Važnost dostupnosti primarne zdravstvene zaštite u svakom kutku Krapinsko-zagorske županije naglasila je zamjenica župana, Jasna Petek.

-Sa ovim vozilima dovodimo patronažnu službu, laboratorijske usluge te palijativnu skrb u svaki kutak Krapinsko-zagorske županije. Naša patronažna služba ima razne aktivnosti kroz tečajeve trudnicama, potpore dojiljama te kroz rad sa udrugama, i na taj način djeluju preventivno za sve generacijske skupine. Naravno, važna nam je i palijativna skrb, čije je osnovno sredstvo rada kvalitetno vozilo- rekla je Petek.

Ključeve vozila djelatnicima je uručio župan Željko Kolar, naglasivši kako Županija čitavo vrijeme ulaže u zdravstveni sustav.

-Dom zdravlja nikada nije poslovao negativno, manirom dobrog gospodara smo čitavo vrijeme vodili brigu o poslovanju, brigu o djelatnicima i djelatnicama, te ulazili u investicije u onom trenu kad je to najpotrebnije. Čitavo smo vrijeme investirajući ostavljali dio sredstava da imamo u trenutku kada nam je najpotrebnije. U ovom dijelu Doma zdravlja smo procijenili da je upravo sada najbolji trenutak za nabavu vozila, koje će omogućiti djelatnicima da sa većom sigurnošću obavljaju svoj dio posla, jer su oni ti koji obilaze kućne numere na našem brdovitom Zagorju- zaključio je Kolar, te zahvalio svim djelatnicima na svemu što čine na području Krapinsko-zagorske županije.

tleljak/zip.com.hr 17.06.2024.

Continue Reading

Aktualno