Connect with us

Društvo

UN Turizam otvorio prijave za inicijativu “Najbolja turistička sela” za 2024. godinu!

Organizacija Ujedinjenih naroda za turizam (UN Tourism) otvorila je prijave za inicijativu “Najbolja turistička sela” za 2024. godinu.

Cilj inicijative  je prepoznati ruralne destinacije gdje se turizam uspješno koristi kao alat za održiv rast i čuvanje kulturne i prirodne baštine. Rok za prijavu je 24. travnja 2024. godine.

„Mreža najboljih turističkih sela UN Tourism“ trenutno okuplja 186 članova iz 55 zemalja diljem svijeta. Ovi članovi uključuju 129 sela priznatih kao najbolja turistička sela i 57 sela koja sudjeluju u Programu nadogradnje.

Ocjenjivački odbor, sastavljen od stručnjaka, evaluira prijave na devet područja, uključujući kulturne i prirodne resurse, ekonomsku, socijalnu i ekološku održivost, te infrastrukturu i sigurnost. Selektirana sela bit će objavljena u trećem kvartalu 2024. godine.

Inicijativa se sastoji od tri ključna dijela: priznavanje najboljih turističkih sela, podrška selima koja ne ispunjavaju potpune kriterije te formiranje mreže za razmjenu iskustava.

Poziv za prijave otvoren je za sve zemlje članice UN Turizma. Kandidature nisu otvorene za pojedinačne prijave sela te ih uvijek mora podnijeti članica UN Turizma putem Nacionalnih turističkih administrativnih tijela (NTA). Svaka zemlja članica može prijaviti maksimalno osam sela.

Prijave se podnašaju u skladu s Uvjetima natječaja isključivo online preko Nacionalnih turističkih administracija (NTA).

Više informacija o samom natječaju i prijavi možete pronaći OVDJE.

zip.com.hr 31.01.2024.

Continue Reading

Aktualno