Connect with us

Društvo

LAG „Zeleni bregi” priprema nove natječaje za razvoj OPG-ova i turizma uz 2 milijuna eura podrške

LAG „Zeleni bregi” intenzivno se priprema za nove natječaje u okviru Lokalne razvojne strategije za period 2023.-2027. godina, za koju su osigurana sredstva u iznosu nešto višem od 2 milijuna eura.

Predsjednik LAG-a, Žarko Miholić najavio je kako će prvi natječaji biti usmjereni na razvoj OPG-ova i turizma.

– Od četiri grupe intervencija predviđenih u lokalnoj razvojnoj strategiji, prvo će biti pokrenute dvije. Prva se odnosi na razvoj poljoprivrednih gospodarstava, a druga na razvoj turizma i prepoznatljivost područja. Na oba natječaja mogu se prijaviti OPG-ovi, pravne osobe koje se bave poljoprivrednom djelatnošću ili ruralnim turizmom, kao i javni sektor koji može pružiti značajnu podršku – izjavio je Miholić. Prvi natječaji bit će raspisani krajem ove i početkom iduće godine.

Miholić je također najavio održavanje animacijskih radionica prije samih natječaja. Radionice će započeti krajem kolovoza i početkom rujna, a na njima će zainteresirani dobiti potrebne informacije o pojedinoj mjeri te smjernice za izradu projekata za prijavu. Upravni odbor LAG-a „Zeleni bregi” odredit će visinu potpore i prihvatljivost troškova, dok je intenzitet potpore, koji iznosi 65%, 85% ili 100%, definiran nacionalnom strategijom.

zip.com.hr 23.06.2024.

Continue Reading

Aktualno