Connect with us

Društvo

DOBRO JE, KLANJEČKO JE! Divni mirisi kotlovine šire se Klanjcem- još stignete doći na degustaciju

“Dobro je, klanječko je”, tradicionalno druženje na sunčanom Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu okupilo je danas (subota, 11. svibnja) velik broj ljudi.

Ovogodišnji Dani grada Klanjca okupili su sve Klanjčanke i Klanjčane, kao i drage im goste na druženju uz kulturno-umjetnički program, kuhanje kotlovine i degustaciju vina.

Program je zaista sadržajan i za svakog ponešto rekla je ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin.

-Danas imamo 16 ekipa klanječkih Udruga, započeli smo sa kuhanjem i oko 17 je planiran završetak kuhanja i besplatna degustacija za sve naše drage posjetitelje. Vrijeme nas je na sreću poslužilo i vjerujem da ćemo se kao i uvijek okupiti u velikom broju- rekla nam je Horvatin, dodavši da će se navečer zabava nastaviti uz domaći bend.

Poznati zagorski chef, vrsni kuhar Tomislav Špiček, predsjednik ocjenjivačkog žirija, u obilasku kotlovine, otkrio je da su prošle godine primijetili da ekipe malo griješe sa količinom luka, a to je bitno jer je luk car u kuhinji i kotlovini, ali se ne smije pretjerivati.

-Pratiti ćemo tvrdoću mesa, meso se ne smije raspasti, mora imati svoju čvrstinu no opet mora biti dobro pripremljeno. Jednako tako bitna je i konzistencija umaka, ne smije isplivati mast, mora sve biti povezano i začinjeno- rekao je Špiček.

Zadovoljan velikim odazivom građana i gostiju na ovaj tradicionalan dan “Dobro je, klanječko je” bilo je i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

-Zadovoljstvo mi je da je danas ovdje 16 naših klanječkih Udruga, to je naša tradicija, i nije bitno tko pobjedi, cilj nam je da se ljudi koji se bave udrugama, jedan dan u godini dobro zabave. Imamo vrhunskog predsjednika žirija koji poznaje kuhanje i kotlovinu , a najbitnije je druženje i zabava– zaključio je gradonačelnik Brlek.

tleljak/zip.com.hr 11.05.2024.

Continue Reading

Aktualno