Connect with us

Institucije

“Želim vam dobru poljoprivrednu godinu bez vremenskih nepogoda”- poručio župan Kolar na dodijeli potpora

U petak, 21. lipnja je u Poduzetničkom centru u Krapini, održana županijska dodjela potpora za razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Radi se o natječaju “Potpora za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda”, čiji je cilj povećati i unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju na području Krapinsko-zagorske županije te omogućiti poljoprivrednim gospodarstvima konkurentnije trženje vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

Kako je rekla pročelnica Sanja Mihovilić, na natječaj je pristiglo 20 zahtjeva, od čega 3 nisu bila u skladu sa pravilnikom.

-U startu smo osigurali 66 tisuća eura za ovaj natječaj, no na preporuku povjerenstva koje je ocjenjivalo ove zahtjeve, župan je donio Odluku o povećanju sredstava u iznosu od 5.570,59 eura, tako da je za ovih 17 zahtjeva na ovom natječaju dodijeljeno 71.570,59 eura– objasnila je Mihovilić te zahvalila na interesu koji su korisnici iskazali za ovaj natječaj.

U ime svih korisnicima na dodijeljenim potporama zahvalio je Mladen Cesarec.

-Županija je uz nas, OPG-ove, od samih početaka i to nama, koji krećemo od jednog komada zemlje puno znači. Županija je uvijek tu sa natječajima koji nam pomažu da se na ovaj način moderniziramo, kupimo zemljište i da se proširimo– rekao je Cesarec, zahvalivši još jednom Županiji.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je modernizacija i povećanje poljoprivredne proizvodnje jako bitno, jer se poljoprivrednici moraju razvijati u kontinuitetu da bi bili uspješni i privukli mlađe generacije.

-Nadam se da će vam ova sredstva barem malo pomoći u realizaciji programa i investicija koje ste zamislili. Za sljedeću godinu proračun za ulaganje u poljoprivredu dižemo za 10%, a vas pozivam da i dalje pratite naše mjere i javljate se na natječaje, te da certificirate svoje proizvode jer na taj način stječete dodatne pogodnosti u toj vrsti proizvodnje, te brendirate sebe kao proizvođača i nas kao županiju, i šaljete poruke kupcima da garantirate kvalitetu vaših proizvoda-poručio je Kolar te zaželio jednu normalnu godinu, sa proljećem, ljetom, jeseni i zimom, jer je to najveći dar poljoprivrednim proizvođačima.

Potpore su primili:

OPG Korade Franjo
Gospodarstvo Ljubić, Vladimir Ljubić
Usluge Boršić j.d.o.o., Marija Boršić
OPG Zvonimir Matečić
OPG Grunt, Ivana Škrlec
OPG Jadek, Dragomir Jadek
OPG Vinceljak Vanja
OPG Turčin Martin
Proizvodnja mlijeka i uzgoj rasplodnih grla “Domitran”
OPG Benković, Lacko Benković
Slatko moje zeleno, Zvonko Hursa
O.P.G. Cesarec, obrt za poljoprivredu i trgovinu, vl.Mladen Cesarec
OPH Herceg, Valentino Herceg
Zeleni zalogaj, Ivanka Panjkrc
OPG Forjan, Tihana Forjan
OPG Danijel Miković
OPG Antonio Miković

tleljak/zip.com.hr 21.06.2024.

Continue Reading

Aktualno