Connect with us

Ekologija

Uređuju se bajeri u Općini Konjščina – “Lokacija je pravi biser Općine” – naglasila je načelnica Krok

Na inicijativu Športsko ribolovnog kluba Štuka te tamošnjeg mjesnog odbora na bajerima u Konjščini u tijeku je izrada drvene sjenice za odmor i druženje mještana.

Naime, konjščinske bajere u sljedećem periodu očekuje prava revitalizacija jer je Općina Konjščina prijavila projekt rekonstrukcije kućice i nadstrešnice na bajerima u vrijednosti od 42.471,30 eura odnosno 320.000 kuna na natječaj LAG-a PRIZAG.

Načelnica Konjščine Anita Krok otkrila je: “Upravo smo ovih dana primili sretnu vijest odnosno odluku Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prema kojoj nam je odobren iznos potpore od 32.418.048 eura odnosno 244 tisuće kuna,” – kazala je načelnica te napomenula kako se očekuje da će se ukupni troškovi radova popeti na 330 tisuća kuna te će preostali iznos biti isplaćen vlastitim sredstvima iz općinskog proračuna.

Načelnica Krok vjeruje kako će se ovaj put netko javiti na natječaj koji je u tijeku te da će već možda za nekih 10-ak dana imati odabranog izvođača radova: “Htjeli bi čim prije započeti s radovima jer nam je vrlo bitno da s cjelokupnom rekonstrukcijom završimo do Uskrsa” – pojasnila je načelnica te dodala da je lokacija pravi biser općine Konjščina.

“Naime, naši su bajeri savršeni za obiteljske šetnje i mnogi stanovnici centra toga su svjesni, a realizacijom ovog našeg projekta imat će gdje i sjesti i odmoriti se, možda popiti sok, ali i koristiti toalet. Isto tako, uz dogovoru s našim ribičima bit će im omogućen i najam prostora kućice za druženja i zabavu” – poručila je načelnica.

zip.com.hr 01.02.2023.

Continue Reading

Aktualno