Javni poziv za 20. Ocjenjivanje i izložbu meda Krapinsko – zagorske županije raspisao je Željko Kolar, župan KZŽ. Pčelari prijavite se za 20. Ocjenjivanje i izložbu meda i osvojite nagrade. Natjecanje je u ocjenjivanju kvalitete i izvrsnosti meda te kvalitete vlastitog rada.
Krapinsko – zagorska županija, Općina Hrašćina i Savez pčelarskih udruga Krapinsko -zagorske županije organizatori su Ocjenjivanja i izložbe meda Krapinsko-zagorske županije, a izložba meda održat će se 17. prosinca 2022. u Općini Hrašćina.
Ocjenjivanje meda se provodi u dvije odvojene kategorije: za med proizveden s pašnog područja unutar teritorija KZŽ, te izvan njenog teritorija. Na ocjenjivanje za bilo koju od navedenih kategorija mogu se prijaviti pčelari koji imaju prebivalište u KZŽ ili oni koji imaju prebivalište izvan županije, ali su članovi jedne od pčelarskih udruga sa sjedištem u KZŽ i imaju registrirani pčelinjak na području županije.
Podsjećamo da je Krapinsko-zagorska županija zaštitila med na razini EU-a i proizvođači meda pozvani su da se certificiraju za proizvodnju bagremovog meda zagorskih brega, koji jamči kvalitetu i lakši plasman na području cijele Europske unije.
Uzorci moraju biti dostavljeni u dvije staklenke zapremine od 370 ml (450 grama) te u jednoj staklenki od 720 ml (900grama), a svaka mora biti zatvorena novim metalnim poklopcem bez oznaka, odnosno litografije te označena jedinstvenom šifrom koju određuje udruga. Uz uzorak pčelari moraju dostaviti i ostalu potrebnu popratnu dokumentaciju.
Uzorci se mogu dostaviti 21. studenog ove godine u vremenu između 8 i 13 sati u Krapinsko-zagorsku županiju, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu, Krapina, Ljudevita Gaja 2, prvi kat. Za svaki uzorak potrebna je i uplata kotizacije za sudjelovanje od 100 kuna.
Na temelju izvršenog bodovanja uzorcima meda biti će dodijeljena zlatna, srebrna i brončana medalja. Za sve dodatne informacije možete nazvati na broj telefona 049/329-084 ili se javiti na na email [email protected].
Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.
Neophodni kolačići
Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.
Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.