Connect with us

Infrastruktura

Gradi se novo dječje igralište u Općini Bedekovčina

Projekt je odabran za sufinanciranje putem natječaja LAG-a Zeleni bregi, a Ugovor o financiranju potpisan je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Iz Općine Bedekovčina obavještavaju da su započeli radovi na izgradnji dječjeg igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom. Projektom je predviđena izgradnja i opremanje novog dječjeg igrališta na dijelu katastarske čestice k.č.br. 875/3, k.o. Poznanovec koje će se sastojati od prostora sa spravama za dječju igru, višenamjenskog prostora za dječju igru, uređene zelene površine prekrivene travom i odgovarajućom vegetacijom, panel ograde koja je predviđena oko cijelog igrališta, elemenata urbane opreme te pripadajuće komunikacijske pješačke površine.

Opći cilj projekta je poboljšanje uvjeta i uvođenje novih usluga kroz stvaranje adekvatnog, kvalitetnog i sigurnog prostora za boravak djece na otvorenom, svakodnevnu igru na rekreacijskoj i kreativnoj opremi igrališta uz razvoj motorike, fizičke koordinacije i socijalnih vještina djece – najmlađih članova zajednice. Cilj je usađivanje navika aktivnog života i tjelesne aktivnosti čime se indirektno utječe na zdravlje i navike djece od malih nogu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 80.150,64 eura odnosno 603.895 kuna, potpora iznosi 32.917,22 eura odnosno 248.014,80 kuna, dok su 47.233,42 eura odnosno 355.880,20 kuna financirano iz vlastitih sredstva. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

zip.com.hr 12.01.2023.

Continue Reading

Aktualno