Connect with us

Društvo

Moramo znati što ćemo dalje – zaključak je sastanka delegacija Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije

Tri važne teme za obje županije bile su u fokusu sastanka delegacija Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije u srijedu, 07. rujna 2022. u Poslovno – tehnološkom inkubatoru u Krapini 2022.

Iskustva su razmijenili Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije sa suradnicima i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar sa suradnicima. Cilj sastanka bio je da budu što uspješniji u korištenju sredstava koja su im na raspolaganju s jedne strane, a s druge strane željeli su dogovoriti kako zajednički izvršiti dodatni pritisak na nadležna tijela kako bi oni ubrzali svoje procedure.

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije zahvalio se svima iz delegacije Zagrebačke županije na konstruktivnom razgovoru, istaknuo je kako je dosadašnja suradnja sa Zagrebačkom županijom bila itekako dobra i naveo koje su to tri ključne teme za ove dvije županije bile na stolu: “”Jedna od tema bio je udio u porezu na dohodak za decentralizirane funkcije namijenjene za sanaciju štete od potresa te smo razmijenili iskustva o trošenju tih sredstava. Druga tema bio je integrirani prijevoz grada Zagreba, gdje smo došlo do razine kada moramo podvući crtu i definirati u kom ćemo pravcu dalje, nakon što smo napravili strateški dokument tog projekta kako bi se mogli javljati na natječaje za EU sredstva. Naš ćemo stav proslijediti Gradu Zagrebu. Treća tema bila je tuča i sanacija šteta od tuča– rekao je Kolar.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović složio se sa svime što je naveo župan Kolar, rekao je kako će Zagrebačka županija rado podijeliti iskustva koja su prošli na putu do dobivanja dokumentacije vezane uz obnovu od potresa, a spomenuo je i važnost integriranog prijevoza prema Gradu Zagrebu: “Dnevno iz Zagrebačke županije u Zagreb putuje sto tisuća ljudi i mislim da je to veći problem za Grad Zagreb, nego za nas ostale. Tako da se nadam da će Grad Zagreb sjesti uskoro s nama za stol i da će se naći rješenja kako bi se i taj problem riješio, jer je nemoguće stavljati ga još dugo na stranu. Projekt traje izuzetno dugo, neću reći da se nije napravilo u ovoj fazi nešto što se trebalo, ali mi smo došli u jednu fazu kada moramo znati što ćemo dalje,” – naglasio je Tomljenović.

sleljak/zip.com.hr 07.09.2022.

Continue Reading

Aktualno