Connect with us

Politika

KOLAR I HAJDAŠ DONČIČ: “Bilo bi dobro da se unutarstranački izbori održe u sedmom mjesecu”

U Zaboku je danas, 11. lipnja održana konferencija za medije Županijske organizacije SDP-a KZŽ na temu rezultata izbora za Europski parlament.

Na konferenciji za medije dotaklo se i pitanje o unutarstranačkim izborima. Naime, nakon održanih europskih izbora predsjednik SDP-a Peđa Grbin dao je ostavku, te najavio da se neće kandidirati na unutarstranačkim izborima koji im predstoje, a stranku će voditi dok članovi SDP-a ne izaberu novog predsjednika.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a KZŽ, Siniša Hajdaš Dončić, kazao je kako će Predsjedništvo danas donijeti odluku kada će biti Glavni odbor , koji će na prijedlog Predsjedništva donijeti pravila i datum unutarstranačkih izbora.

-Razmišlja se o sredini sedmog mjeseca ili kraju devetog mjeseca. Što se mene tiče bolje da se ti izbori održe u sedmom mjesecu, jer u devetom mjesecu počinje zasjedanje Sabora i dobro je da SDP ima već formirano vodstvo, a krajem desetog mjeseca počinju kampanje i za predsjedničke izbore, i iz tih razloga unutarstranačke izboretreba riješiti čim prije. Ono što je za sad sigurno, sigurno je da će se održati do kraja devetog mjeseca- kazao je Hajdaš Dončić, koji na pitanje hoće li on biti kandidat, nije dao odgovor.

S druge strane, župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, kazao je kako on te ambicije nema, te se neće kandidirati.

-Prošao sam taj proces kandidature za predsjednika SDP-a Hrvatske, i svoja razmišljanja o onome što sam vidio da je bilo dobro, i onome što je bilo loše, ću prenijeti kolegicama i kolegama na Glavnom odboru. Smatram da iskustvo koje sam imao moram podijeliti, a svi koji su imali ambicije da se kandidiraju, imali su dovoljno vremena da donesu tu odluku sami sa sobom, i također smatram da bi bilo dobro da se izbori održe u sedmom mjesecu- rekao je Kolar.

tleljak/zip.com.hr 11.06.2024.

Continue Reading

Aktualno