Connect with us

Politika

Ipak se kandidirao – Siniša Hajdaš Dončić prvi kandidat za predsjednika SDP-a na predstojećim unutarstranačkim izborima

Na Iblerovom trgu u utorak, 11. lipnja 2024. godine održana je sjednica Predsjedništva SDP-a, obzirom da je dan nakon izbora predsjednik stranke Peđa Grbin kazao da se povlači sa funkcije te potvrdio da se više neće kandidirati za vrh stranke.

Prema očekivanjima, Siniša Hajdaš Dončić izašao je s kandidaturom za šefa stranke, iako se na jutarnjoj presici ŽO SDP-a Kzž u Zaboku na pitanje novinara na tu temu nije htio izjasniti. To je prva kandidatura, a tko će se sve još kandidirati, vidjet će se idućih dana.

Svoju kandidaturu potvrdio je i na svom Facebook profilu u popodnevnim satima te prenosimo njegovu objavu u cijelosti.

“Na parlamentarnim izborima građani su mi dali veliku podršku i najveći broj preferencijalnih glasova, a lista SDP-a koju sam predvodio ostvarila je najbolji rezultat u Hrvatskoj. Opravdati to povjerenje moja je obveza prema građanima, prema članovima i prema SDP-u. Vrijeme je za slobodnu, pravednu i poštenu Hrvatsku. Vrijeme je za bolji život svih hrvatskih građana. Vrijeme je za društvenu ravnopravnost. Vrijeme je za SDP koji okuplja progresivne ljude. Vrijeme je za pobjednički SDP. Ne drugi, nego prvi! Zato ću se kandidirati za predsjednika!” – poručio je na svom Facebook profilu Siniša Hajdaš Dončić.

zip.com.hr 11.06.2024.

Continue Reading

Aktualno