Connect with us

Društvo

Grad Krapinu posjetio europarlamentarac Karlo Ressler – “Gradonačelnik Gregurović i njegov tim prepoznali su mogućnosti koje nude EU fondovi”

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler u petak, 17. ožujka službeno je posjetio Grad Krapinu, a na radnom sastanku u Gradskoj vijećnici dočekao ga gradonačelnik Zoran Gregurović sa suradnicima.

Gradonačelnik Zoran Gregurović, zadovoljan zbog službenog posjeta europarlamentarca Resslera, nabrojio je mnoge planirane projekte te naglasio kako je cilj maksimalno iskoristiti raspoloživa sredstva iz EU fondova.

-Naši nam proračuni ne ostavljaju baš puno mogućnosti za kreativnost i neke nove sadržaje koje bismo ovdje željeli napraviti. U svakom slučaju, ono što je ova Vlada Andreja Plenkovića zajedno sa svim našim zastupnicima u Europskom parlamentu napravila, to su velike alokacije za Republiku Hrvatsku i na nama je da budemo ti koji će ta sredstva koja su nam omogućena i iskoristiti – rekao je Gregurović naglasivši da su pripremljeni projekti za novo programsko razdoblje u kojem žele povući što više bespovratnih sredstava, a jedan od značajnijih su infrastrukturno uređenje Grada i projekt aglomeracije.

-Među važnijim projektima je i Crna kraljica za koji smo prijavili prvu fazu na natječaj Ministarstva turizma i sporta. Ono što nam je svakako jako bitno i zbog čega smo jako sretni je to što smo jučer na potpis dobili ugovor iz Ministarstva znanosti i obrazovanja za izgradnju novog vrtića u Krapini, za to ste već znali, ali evo sad je crno na bijelo – istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je i kako su na prijavi i realizaciji raznih projekata sudjelovale i druge gradske institucije i ustanove poput Pučkog otvorenog učilišta, Gradskog društva Crvenog križa te Muzeja Hrvatskog zagorja.

-Stvarno ima puno toga, no naravno, na tom putu uvijek se pojavljuju i određeni problemi na što smo željeli zastupniku skrenuti pažnju. Jedan od primjera je da se kod bodovanja ne stvaraju velike razlike ovisno o indeksu razvijenosti i da bi se možda i na taj dio trebala obratiti pažnja. Svakako vjerujem da će u vremenima koja su pred nama sredstava biti, a ostalo je na nama i našim zastupnicima u Europskom parlamentu, kao i na resornim ministarstvima da nam na tom putu do uspjeha olakšaju – poručio je Gregurović.

Kako je evidentno da u Krapini ne nedostaje projekata i investicija, a planova i projekata za naredno razdoblje je puno, zastupnik Ressler pohvalio je gradonačelnika Gregurovića i njegov tim što su prepoznali mogućnosti koje nude EU fondovi. Naglasio je da su razgovarali o poteškoćama koje postoje, ali još više o svim uspjesima koji su ostvareni već u ovom mandatu, ali i u prethodnim.

-Danas vidimo da se Krapina razvija dosta dinamično, na način da se na svim područjima, infrastrukturnom, u smislu poduzetništva i u smislu kvalitete života takve promjene se osjećaju. To je i razlog uvjerljivog povjerenja koje gradonačelnik sa svojim timom uživa u Krapini, ali i šire – istaknuo je Ressler.

Također je istaknuo kako su zajednički ciljevi svih čelnika, bilo na lokalnoj, nacionalnoj ili europskoj razini isti – omogućiti građanima bolji i kvalitetniji život na čemu intenzivno rade. Sve to rade i na europskoj razini zalažući se za interese hrvatskih ljudi , a da bi to bili u mogućnosti kvalitetnije realizirati, potrebno je razgovarati, slušati i razumjeti.

-Jasno je su te razine lokalne-nacionalne-europske danas jače međusobno povezane nego ikad prije te da si moramo pomagati i zajedno raditi, jer jedino tako u ovom vremenu punom izazova, ali i vremenu u kojem se europsko financiranje značajno mijenja možemo razumjeti što se događa na europskoj razini, ali i što se događa na lokalnoj razini – kazao je Ressler, čestitao gradonačelniku Greguroviću i njegovom timu na svemu što su dosad napravili, ali i na budućim projektima koji će biti realizirani u narednom razdoblju, kako bi Krapina i njezin položaj biti još snažniji, život njezinih građana kvalitetniji, a gospodarske aktivnosti dobile dodanu vrijednost.

sleljak/zip.com.hr 17.03.2023.

Continue Reading

Aktualno