Connect with us

Institucije

Pod pokroviteljstvom Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora održan je Sajam franšiza i poslovnih mogućnosti

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek sudjelovao je na 3. Forumu franšiza Hrvatske gospodarske komore koji se održao u sklopu Sajma franšiza i poslovnih mogućnosti, a kojem je po prvi puta ove godine pokrovitelj Odbor za gospodarstvo Hrvatskoga sabora.

Manifestacija promiče poduzetništvo, a ujedno svi zainteresirani mogu dobiti informacije o mogućnostima i prednostima koje pruža franšizno poslovanje.

O atraktivnosti teme kao modela za širenje biznisa najbolje govori velik broj izlagača na Sajmu franšiza i poslovnih mogućnosti, od već etabliranih poduzetnika i franšiza, do izlagača početnika koji ovdje vide priliku za razvoj svojeg brenda.

U Hrvatskoj djeluje 230 franšiznih sustava, od toga više od sedamdeset domaćih, što govori o važnosti ove grane za cjelokupno gospodarstvo.

Surf’n’Fries najpoznatija je hrvatska franšiza, a kao višestruko nagrađivanu franšizu u svijetu treba istaknuti Muzej iluzija.

 -Vjerujem da će razvoj hrvatskih franšiza napredovati te da će hrvatsko gospodarstvo nastaviti ispoljavati ozbiljne franšize kojima će osvajati svjetsko tržište-kazao je Žarko Tušek.

Također, Tušek je istaknuo da je u periodu ove globalne ekonomske i energetske krize uzrokovane pandemijom covida 19 i ruskom invazijom na Ukrajinu, Vlada Republike Hrvatske stala iza svojih poduzetnika i kroz nekoliko paketa mjera i poreznih reformi pružila, a i dalje pruža podršku da se očuvaju radna mjesta i održi poslovanje svih, pa tako i onih franšiza koje su najviše bile pogođene i to u sektoru ugostiteljstva, zabave, prijevoza  sl.

Tušek je zajedno sa organizatorom Sajma franšiza i poslovnih mogućnosti Igorom Zlatarom obišao sve izlagače i upoznao se s njihovim brendovima.

Domaće franšize postaju novi zamašnjak hrvatskog gospodarstva. Franšize poduzetnicima početnicima omogućuju da u posao uđu s minimalnim rizikom te da uz standardizirane procese i mentorstvo davatelja franšiza razviju profitabilno poslovanje na duge pruge-rekao je Igor Zlatar.

zip.com.hr 22.09.2023.

Continue Reading

Aktualno