Connect with us

Institucije

Održana 12. Obrtnička noć u Pregradi

U restoranu „As“ u Pregradi u subotu, 25. veljače održana je “12. Obrtnička noć” Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić.

Na svečanost se odazvalo 140 obrtnika, ali i predsjednik Skupštine KZŽ Zlatko Šorša, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš, načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, potpredsjednica Gradskog vijeća grada Pregrade Davorka Filipčić te predstavnici komorskog sustava.

Predsjednik Udruženja obrtnika, Josip Grofelnik je na samom početku svečanosti pozdravio sve prisutne, a uvodne govore održali su potpredsjednica Gradskog vijeća grada Pregrade, predsjednik OKKZŽ i predsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije.

Odlukom Upravnog odbora Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, dodijeljena su priznanja obrtnicima koji su u 2021. i 2022. godini navršili 10 i 15 godina rada u obrtu, a priznanja je uručio predsjednik Udruženja.

Za 15 godina rada u obrtu u 2021. godini priznanje su primili: Mladen Čuček, Andreja Šoštar, Tomislava Javorić, Jadranka Lugarić, Nenad Čuček, Roman Lupinski, Ivan Drašković i Miljenko Tepeš. U prošloj godini su velikih 15 godina rada u obrtu proslavili: Nikola Gajšak, Davorka Bedeniković, Jože Mijošek i Anđelko Ivić, a Kristina Kolar, Dunja Pavlić Majerić, Tanja Crnić, Slavek Ban, Dario Cajhen i Marko Jurički su primili priznanja za 10 godina rada.

Isto tako, prigodno su uručena i priznanja za 20, 25, 30, 35 i 50 godina rada u obrtu, ali i u obrtima u nasljeđu. Priznanje za 20 godina rada dobio je Štefan Ptiček, a za 25 godina Frido Kolarec, Marija Špiljak, Gordan Javorić i Ivo Barić. Povodom 30. godišnjice, priznanje su dobili Davorka Hohnjec, Velimir Petrak, Diana Tepeš, Josip Mikša, Dubravko Gorup i obrti u nasljeđu: METRU BROD vl. Tatjana Špiljak Jarnjak i Obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu GOLUBIĆ, vl. Dijana Stefanović. Za 35 godina rada priznanja su dobili Muhamed Alibegović, Darko Žolek, Stanislav Večerić te obrti u nasljeđu: Instalaterstvo Miro, vl. Miroslav Vrhovski i ANTONIĆ strojna obrada metala, vl. Oliver Antonić.

Za jubilarnih 50 godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno ZO za proizvodnju, trgovinu, usluge i ugostiteljstvo GROFELNIK, vl. Josip Grofelnik.,

zip.com.hr 03.03.2023.

Continue Reading

Aktualno