Connect with us

Institucije

JAČANJE SURADNJE: Veleposlanik Italije Paolo Trichilo u radnoj posjeti Krapinsko-zagorskoj županiji

Krapinsko-zagorsku županiju posjetio je danas, 21. lipnja, veleposlanik Italije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Paolo Trichilo, a u Poduzetničkom centaru KZŽ dočekao ga je župan Željko Kolar sa suradnicima.

Župan Željko Kolar izrazio je zadovoljstvo posjetom veleposlanika Trichila, naglašavajući važnost ovakvih posjeta za jačanje međunarodnih odnosa i poticanje gospodarske suradnje

-U razgovoru smo prezentirali mogućnosti gospodarstva Krapinsko zagorske županije, strateške projekte, razgovarali smo o tržištu rada, infrastrukturi, obrazovanju i kako osigurati kvalitetan kadar za naša gospodarstva, te konstatirali da imamo iste probleme što se tiče osiguravanja radne snage. Predložili smo da se talijanska ambasada uključi u Znanstveni piknik, obzirom da već imamo takvu suradnju s američkom, austrijskom i slovenskom ambasadom, a veleposlanik je prihvatio taj poziv- kazao je Kolar, dodavši kako je Italija treći trgovački partner KZŽ po izvozu i uvozu.

Kazao je i kako su prezentirali turističke kapacitete KZŽ, obzirom da je sve veći broj talijanskih turista koji dolaze, te istaknuo nagradu koju je Krapinsko-zagorska županija dobila od američkog Financial Timesa, kao i jučerašnju nagradu Europskog odbora regija u Bruxellesu za Europsku poduzetničku regiju (EER) za 2025. godinu.

-Vjerujem da je ovo početak jedne dobre suradnje, zahvaljujem NJ.E. na interesu koji je iskazao za suradnju na mnogim poljima, te sam siguran da u novoj financijskoj omotnici ima dovoljno prostora da zajedno sa talijanskim partnerima provodimo i neke zajedničke projekte-zaključio je Kolar, te poželio veleposlaniku ugodan boravak Muzeju krapinskih neandertalaca.

Veleposlanik Italije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Paolo Trichilo, kazao je kako je zadovoljan posjetom i uzbuđen zbog svih projekata koji su mu predstavljeni.

-Došao sam ovdje da vidim kakva je situacija, i kako možemo poboljšati našu suradnju u budućnosti, i mogu reći da sam zadovoljan onime što sam čuo. Čestitam Županiji na ovom inkubatoru, i nadam se da ćemo biti partneri i u znanstvenim projektima. Ranije sam obišao dvije talijanske tvrtke koje na ovom području posluju više od 20 godina, i mislim da je ovo odlično mjesto za investicije- poručio je Trichilo.

tleljak/zip.com.hr 21.06.2024.

Continue Reading

Aktualno