Connect with us

Institucije

Učenici i studenti – prijavite se za stipendiju Grada Krapine – rok do 21.11.2022.

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja Grada Krapine za 2022./2023. godinu otvoren, Grad Krapina poziva – prijavite se.

U školskoj/akademskoj godini 2022./2023. Grad Krapina dodjeljuje 10 stipendija učenicima srednjih škola u iznosu od 350,00 kuna mjesečno, 10 studentskih stipendija u iznosu od 700,00 kuna mjesečno i 5 studentskih stipendija za nadarene u iznosu od 900,00 kuna mjesečno.

Učeničke stipendije dodjeljuju se prema socijalnom kriteriju, a studentske stipendije dodjeljuju se u tri kategorije: prema socijalnom kriteriju (5 stipendija), po kriteriju uspješnosti – nadareni (5 stipendija) i deficitarni programi (5 kriterija).

Deficitarni programi prema kategoriji su: stručni studij – rani i predškolski odgoj i obrazovanje, sveučilišni studij – medicina, strojarstvo, građevinarstvo, matematika, logopedija, anglistika ili engleski jezik i književnost, germanistika ili njemački jezik i književnost, elektrotehnika ili elektrotehnika i informacijska tehnologija, farmacija, informatika, fizika, edukacijska rehabilitacija te biologija i kemija.

Zoran Gregurović, gradonačelnik Grada Krapine

Grad kontinuirano, iz godine u godinu, povećava broj stipendista i povećava iznos osiguranih sredstava u gradskom proračunu. Ove je godine u gradskom proračunu za tu namjenu osigurano 550 tisuća kuna,” rekao gradonačelnik Zoran Gregurović te naglasio da stipendije nisu trošak, nego ulaganje u budućnost.

Stipendije se dodjeljuju za cijelo vrijeme redovnog školovanja, osim studentskih stipendija za nadarene u iznosu od 900,00 kuna koje se isplaćuju samo za akademsku godinu u kojoj su dodijeljene. Stipendije se isplaćuju za razdoblje od 1. rujna tekuće do 30. lipnja naredne godine. Rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana od dana objave natječaja, odnosno do 21. studenoga 2022.

Svu potrebnu dokumentaciju i uvjete natječaja možete preuzeti OVDJE

zip.com.hr/krapina.hr 08.11.2022.

Continue Reading

Aktualno