Connect with us

Institucije

“Sustavna i kontinuirana briga o našim najmlađima naš je prioritet” – poručuje gradonačelnik Krapine Gregurović

Sustavna i kontinuirana briga o svojim najmlađim mještanima u fokusu je Grada Krapine, stoga ne čude stalna ulaganja u proteklih nekoliko godina u školske objekte i objekt gradskog vrtića.

Iako su gradskom intervencijom i ulaganjem prošireni kapaciteti javnog vrtića, ni to ne zadovoljava trenutne potrebe pa je tako Grad i dalje suočen s problemom “prebukiranih” gradskih, ali i privatnih dječjih vrtića.

Gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović  svjestan je da se radi o vrlo važnoj temi za sve roditelje: “Došlo je do jako velikog porasta broja zahtjeva za upis djece u dječji vrtić, a u vezi s time Grad Krapina se javio na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja putem kojeg nam je odobreno 13.7 milijuna kuna, tako da će se krenuti graditi novi vrtić s deset novih odgojnih skupina u Ulici dr. Franje Tuđmana. Sasvim sigurno da će to dodatno povećati i osigurati dodatne kapacitete jer svakome tko danas radi, najvažnije je da zna da mu je dijete sigurno i da je ono zbrinuto,” – naglasio je gradonačelnik te dodao da tu nije samo problem vrtića nego i osnovnih škola te da u Gradu s nestrpljenjem očekuju raspisivanje natječaja za dogradnju ili izgradnju škola.

Naime, u planu Republike Hrvatske je da se do 2027. godine osigura produženi boravak u svim školama i uvedu jednosmjenske nastave sa produženim boravkom.

“Naša želja je da se izgradi nova Osnovna škola “Ljudevit Gaj”, s obzirom na to da se postojeća ne može dograđivati jer je zaštićeni spomenik nulte kategorije. Međutim, ako to neće biti moguće, onda će se sigurno ići u nadogradnju Osnovne škole Augusta Cesarca. Te škole nisu toliko udaljene, pa da se u najskorije vrijeme onda osigura produženi boravak i jednosmjenska nastava za sve osnovnoškolce na području grada. Kao roditelj koji ima tri školarca, mislim da mogu jasno govoriti o tome kakav je to ponekad problem za roditelje, pogotovo ako je u pitanju smjenska nastava i mislim da nam je svima cilj i interes da to što prije zaživi,” – zaključio je gradonačelnik Gregurović.

zip.com.hr 22.12.2022.

Continue Reading

Aktualno