Connect with us

Obrazovanje

PRIJEM ZA USPJEŠNE UČENIKE I MENTORE U GRADU KRAPINI

Grad Krapina ulaže značajna proračunska sredstva u poboljšanje uvjeta u obrazovanju, a učenici i njihovi mentori to vraćaju odličnim rezultatima. Prijem za uspješne učenike i njihove mentore održao se utorak, 28. lipnja u uredu gradonačelnika Zorana Gregurovića.

Najbolji na raznim natjecanjima uvijek dobivaju nagrade, pa tako i u Gradu Krapini, upravo za najbolje gradonačelnik Zoran Gregurović priredio je u utorak prijem, a učenici i njihovi mentori dobili su čestitke i nagrade za svoje uspjehe kojima se Grad doista ponosi.

Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine

Kako je istaknuo gradonačelnik Gregurović: „Godine koje su iza nas bile su vrlo izazovne i to ne samo za učenike, nego i za njihove učitelje jer cijela je ova situacija s pandemijom sigurno utjecala na njih, na mogućnost usvajanja znanja. Nema sumnje da je mnogo bolje učiti u školi, u učionici, a ne preko računala i te je stvari ponekad teško nadoknaditi, stoga su ovi rezultati uistinu značajni“ – rekao je Gregurović uz napomenu da je njihov uspjeh, zapravo uspjeh cijelog grada. Tako su za učenike osigurani novčani pokloni u ime Grada, Pučko otvoreno učilište darovalo ih je ulaznicama za kino, Gradska knjižnica je pripremila knjige, a mentorima se Grad zahvalio poklon bonovima.

Petra Žnidarić, učenica 8. b razreda OŠ „Ljudevit Gaj” Krapina je ove godine pobjeđivala na županijskim natjecanjima, a na državnim osvojila treće mjesto u znanju hrvatskog jezika i deseto mjesto u natjecanju iz geografije.  Andrea Klasić,profesorica hrvatskog jezika,  njezina mentorica istaknula je da je s učenicima koji postižu bolje rezultate od drugih jako izazovno raditi. Karlo Ovčarić,  učenik 6. a razreda OŠ Augusta Cesarca Krapina također je jedan od onih koji postižu izvrsne rezultate rekao je da mu natjecanja znače puno jer ako imaš rezultate lakše je upisati srednju školu. Među mentorima čiji se učenici imaju čime pohvaliti je Lucija Pavić, učiteljica njemačkog jezika u OŠ Augusta Cesarca, mentorica Mateu Vrhovcu i Mihaeli Puh, koja je istaknula da  ljubav prema jeziku je nešto što se usvaja od malih nogu.

Svakako da su važni i dobri uvjeti kako bi učenje i napredovanje bilo brže i lakše, a takve uvjete nastoji osigurati Grad Krapina: “Planova za poboljšanje i unapređenje uvjeta ima mnogo, ali neke od njih poremetilo je povećanje cijene energenata.” – dodao je gradonačelnik Gregurović te najavio da će se kroz izmjene i dopune proračuna morati povećati sredstva za tu namjenu. No neovisno o tome, Grad će sigurno nastaviti ulaganja u školske objekte, kako je obećao gradonačelnik Gregurović.

Popis uspješnih učenika i njihovih mentora:

OŠ Augusta Cesarca

Lucija Pavić, mentorica – Matea Vrhovca, 8. A – 1. mjesto iz njemačkog jezika na županijskom natjecanju i Mihaele Puh, 8. A koja je osvojila 3. mjesto također iz njem. jezika na županijskom natjecanju

Miljenko Ilić, mentor Karla Ovčarića, 6. A, 2. mjesto županijsko natjecanje informatika

Željka Kos, mentorica Jana Horvat, 8. A, 3. mjesto županijsko natjecanje kemija

OGŠ pri OŠ August Cesarec
Želimir Dubovečak, mentor Davida Goluba, osvojio 2. nagradu na međunarodnom glazbenom natjecanju

Stjepan Horvat, mentor Roku Hršaku, osvojio 2. nagradu na internacionalnom natjecanju

OŠ „Ljudevti Gaj”
Andreja Drašković, mentor Leona Bajcera, 6. A , 1. mjesto županijsko natjecanje matematika i Ane Nežmahen, 6. C, županijsko matematika)

Dragica Šalković , mentorica Petre Žnidarić, 8.B, 1. mjesto županijsko natjecanje matematika i Lorene Smrekar, 7. Š 2. mjesto županijsko matematika

Andreja Klasić, mentorica Petre Žnidarić, 8. B 1. mjesto županijsko natjecanje hrvatski jezik i 3. mjesto državno natjecanje hrvatski jezik

Margareta Benc, mentorica Kaje Presečki, 5. C 1. mjesto LIDRANO

Marina Puljko Kulfa, mentorica Lorene Smrekar, 7. Š 1. mjesto županijsko natjecanje kemija

Miljenka Hršak mentorica
-Patriku Halužan, 5. A, 1. mjesto županijsko natjecanje geografija,
-Luki Hršaku, 6. C, 1. mjesto županijsko natjecanje geografija
-Mateju Frajmanu, 7. B, 1. mjesto županijsko natjecanje geografija
-Luki Hržica, 7. C, 1. mjesto županijsko natjecanje geografija
-Petri Žnidarić, 8. B, 1. mjesto županijsko natjecanje geografija
-Luki Horvatu, 6. A, 2. mjesto županijsko natjecanje geografija
-Petri Rafaj,8. C, 3. mjesto županijsko natjecanje geografija
-Luki Hršaku, 6. C, 2. mjesto državno natjecanje geografija)

Kristijan Leskovar, mentor Franu Greguroviću, 5. A, 1. mjesto županijsko natjecanje tehnička kultura

Dušanka Jakopović, mentorica Mateju Hršaku, 4. A, 3. mjesto županijsko natjecanje matematika

sleljak/zip.com.hr 28.06.2022.

Continue Reading

Aktualno