Connect with us

Institucije

Općina Đurmanec na sebe preuzima većinski dio ekonomske cijene vrtića – roditeljima naših najmlađih želimo maksimalno pomoći-poručio je Belošević

Dječji vrtić Đurmanec od početka rada nije povećavao ekonomsku cijenu vrtića, no poštujući zakonsku regulativu i održivost poslovanja vrtića, podizanje cijene bilo je nužno.

Tijekom 2022. godine došlo je do povećanja troškova za plaće djelatnika, materijalnih troškova,opreme i materijala za tekuće održavanje zbog čega je povećanje ekonomske cijene bilo neizbježno.Ipak, kako bi roditeljima svojih najmlađih mještana maksimalno olakšala, Općina Đurmanec na sebe će preuzeti većinski dio iznosa ekonomske cijene vrtića.

-Općini Đurmanec u fokusu su mještani, posebno najmlađi kojima, kroz sve što radimo, nastojimo osigurati najbolje moguće uvjete, kako za njihov rast i razvoj, tako i za njihov odgoj i obrazovanje. Upravo zbog toga, na ovo povećanje koje je zaista, uslijed sveopćeg poskupljenja s kojima smo suočeni, bilo nužno, Općina će na sebe preuzeti većinski dio sufinanciranja ekonomske cijene vrtića. Naime, dosad su roditelji plaćali 50 posto ekonomske cijene, a ostatak im je sufinancirala Općina, dok će od 1. travnja od kada raste i ekonomska cijena, Općina na sebe preuzeti 55 posto iznosa-poručio je načelnik
Potrebno je istaknuti kako bi povećanje cijene vrtića bez odluke Vlade Republike Hrvatske kojom je ublažen rast cijena energenata bilo i veće. No, upravo zahvaljujući Vladi i njezinim mjerama do tako nečega nije došlo.
Ipak, uzimajući u obzir činjenicu da su u prošloj godini porasle osnovice plaća djelatnika dječjih vrtića, kao i cijene prehrambenih i neprehrambenih artikala koje i dalje rastu, poslovanje vrtića po ovoj ekonomskoj cijeni postalo je neodrživo.
Budući da će Općina od 1. travnja sufinancirati 55 posto ekonomske cijene vrtića, umjesto
dosadašnjih 50 posto, roditelji će od ovog datuma plaćati iznos od 13,52 eura više dok će Općina iz svog proračuna pokriti veći dio povećanja cijene.

tleljak/zip.com.hr 22.03.2023.

Continue Reading

Aktualno