Connect with us

Društvo

Još niste odlučili koju srednju upisati? KZŽ donosi bogat izbor srednjoškolskih programa!

Ako se još niste odlučili čime se želite baviti, odnosno koji srednjoškolski program upisati u nastavku vam donosimo bogat izbor srednjih škola u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Već krajem svibnja krenule su prijave u online sustav upisa u srednje škole, a od 28. lipnja učenici će moći prijaviti i srednjoškolske programe. Upis učenika u I. razred srednje škole doista je stresan proces, kako za djecu, tako i za roditelje. Krapinsko-zagorska županija je na svojim mrežnim stranicama objavila pojedinačne natječaje srednjih škola te objedinjeni popis poveznica na mrežne stranice srednjih škola gdje se nalaze sve potrebne informacije o upisima, kako bi vam ovaj period što više olakšala.

Željene programe obrazovanja kandidati (učenici) prijavljuju elektronički, putem mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole https://srednje.e-upisi.hr, a na temelju natječaja za upis koji se objavljuje na mrežnim stranicama i oglasnim pločama srednje škole i osnivača.

Krapinsko-zagorska županija ponosi se bogatom ponudom različitih programa i visokom kvalitetom obrazovanja koje pružaju srednje škole. Bez obzira jeste li zainteresirani za prirodne znanosti, tehničke discipline, društvene ili jezične smjerove, sigurno ćete pronaći nešto što vam odgovara. Školska ponuda Krapinsko-zagorske županije uključuje opće gimnazije, strukovne škole, tehničke škole, umjetničke škole i mnoge druge.

Prema Strukturi razrednih odjela i broju učenika I. razreda srednjih škola u školskoj godini 2024./2025., I. dio – srednje škole kojima je osnivač Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave te jedinice područne (regionalne) samouprave, za Krapinsko – zagorsku županiju utvrđeno je 1.380 upisnih mjesta u 66 razredna odjela.

Jedan od ključnih aspekata zagorskih škola je visoka kvaliteta obrazovanja. Škole imaju stručno osoblje koje će učenicima pružiti potrebno znanje i vještine za daljnje obrazovanje ili ulazak na tržište rada. Nastavnici su posvećeni svom poslu i stvaraju poticajno okruženje za učenje, a učenici postižu sjajne rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Još jedna prednost upisa u srednje škole Krapinsko-zagorske županije je raznovrsnost programa. Ne samo da ćete dobiti osnovno obrazovanje u svojoj odabranoj struci, već ćete imati priliku sudjelovati u različitim izvannastavnim aktivnostima, projektima i natjecanjima. Svaka od njih ima svoje specifičnosti i programe koje možete istražiti kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašim interesima i ciljevima.

Deficitarni srednjoškolski obrazovni programi za školsku godinu 2024./2025. su: zidar/ zidarica, instalater/ instalaterka grijanja i klimatizacije, vodoinstalater/ vodoinstalaterka, bravar/bravarica, strojobravar/ strojobravarica, keramičar/ keramičarka, stolar/ stolarica, konobar/ konobarica, kuhar/ kuharica, tesar /tesarica, soboslikar/ soboslikarica, elektroinstalater/ elektroinstalaterka, vozač motornog vozila/ vozačica motornog vozila.

Obratite svojoj školi ili provjerite njihove web stranice kako biste saznali više o konkretnim mogućnostima koje su vam na raspolaganju – donosimo poveznice na programe.

GIMNAZIJA ANTUNA GUSTAVA MATOŠA ZABOK

SREDNJA ŠKOLA BEDEKOVČINA

SREDNJA ŠKOLA KONJŠČINA

SREDNJA ŠKOLA KRAPINA

SREDNJA ŠKOLA OROSLAVJE

SREDNJA ŠKOLA PREGRADA

SREDNJA ŠKOLA ZLATAR

SREDNJA ŠKOLA ZABOK

ŠKOLA ZA UMJETNOST, DIZAJN, GRAFIKU I ODJEĆU ZABOK

GLAZBENA ŠKOLA PREGRADA

Više informacija možete pronaći OVDJE.

zip.com.hr 19.06.2024.

Continue Reading

Aktualno