Connect with us

Društvo

Gradi se novi dječji vrtić u Jakovlju-položen kamen temeljac

U Jakovlju je jučer, 04. srpnja održano svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju novog dječjeg vrtića.

Svečanosti su uz načelnicu općine Sanju Borovec nazočili predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, zamjenik župana Ervin Kolarec, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, predstavnica Zagrebačke županije iz Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, predsjednik Općinskog vijeća, općinski vijećnici i predstavnici općinskih udruga. Radove je blagoslovio đakon Ivan Mandić.

Svečanost je okupila i druge brojne ugledne goste, uključujući predstavnike lokalne uprave, projektante, nadzor, konzultanta, predstavnike društava javnopravnih tijela, te ostale članove zajednice.

Ovim svečanim činom simbolično je obilježen početak radova na projektu koji će pružiti sigurnu, modernu i stimulativnu sredinu za odgoj i obrazovanje najmlađih.

U svom obraćanju, općinska načelnica istaknula je važnost ulaganja u obrazovanje i brigu o djeci kao temelj budućnosti zajednice. Zahvalila se svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta te izrazila uvjerenje da će novi dječji vrtić značajno unaprijediti kvalitetu života u Općini Jakovlje.

Prisutni su imali priliku razgledati gradilište, trenutne radove i projekt vrtića, koji će obuhvaćati prostorije za pet odgojnih skupina i to tri odgojne skupine vrtićke dobi, sa prostorijama garderoba i sanitarija te prostorije za dvije odgojne skupine jasličke dobi sa prostorijama trijaže i sanitarija, dvorana za zajedničke priredbe odgojnog ili sportskog karaktera, administrativni blok sa uredskim prostorijama, prostor za zdravstvenog djelatnika sa prostorom za izolaciju bolesnog djeteta te tehnički blok. Nadalje, predviđene su zelene površine za igru te za brojne edukativne i zabavne sadržaje.

zip.com.hr 05.07.2024.

Continue Reading

Aktualno