Connect with us

Institucije

Bedekovčanski srednjoškolci ostvarili sjajne rezultate na državnom natjecanju strukovnih škola

Nakon završenog državnog natjecanje strukovnih škola WorldSkills Croatia 2023., učenici Srednje škole Bedekovčina mogu se pohvaliti izvrsnim rezultatima, prvim mjestima i uspješnom promocijom škole i strukovnih zanimanja.

Na Državnom natjecanju koje se održavalo u Zagrebu od 10. do 12. svibnja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na Zagrebačkom velesajmu, sudjelovalo je 400 najboljih učenika iz 200-injak strukovnih škola, koji su se natjecali u 46 strukovnih disciplina.

Srednja škola Bedekovčina nastupila je u osam disciplina i Međusektorskoj smotri Graditeljstvo, geodezija i arhitektura.

Budući monteri suhe gradnje Vedran Presečki i Branimir Ružđak, pod mentorstvom Ivana Mohača, osvojili su 1. mjesto u disciplini Suha gradnjaPetar Ružđak, pod mentorstvom Stjepana Sinkovića, postao je državni prvak u disciplini Keramičarstvo i oblaganjeMarina Horvat, uz mentoricu Božicu Slivnjak Kruhekdržavna je prvakinja u disciplini Cvjećarstvo.

Matija Mirt i Matija Sovec osvojili su 2. mjesto u disciplini Zidarstvo. Njihov je mentor bio Ivan DedMihael Herceg osvojio je 3. mjesto u disciplini Soboslikarstvo, pod mentorstvom Roberta Kuhara.

U disciplini Arhitektonske tehnologije Luka Škreblin osvojio je 5. mjesto, a mentorirala ga je Anamarija Matijević Aleksić. Osmo mjesto osvojile su Irina Ferek u disciplini Građevinska tehnologija i pod mentorstvom Željka Roda i Valentina Sviben u disciplini Agro uz mentora Davora Stankovića. U sklopu Međusektorske smotre Graditeljstvo, geodezija i arhitektura školu je predstavila Leonarda Gustović s radom obiteljske kuće, koju je mentorirala Sanja Markuš. Rad je prikazan na državnom natjecanju kao pobjednik u svojoj grupi Međusektorske smotre.

U sklopu državnog natjecanja Srednja škola Bedekovčina bila je škola – domaćin discipline Keramičarstvo i oblaganje, unutar koje su se natjecali učenici, a keramičari-oblagači iz škole predstavili su to zanimanje mnogobrojnim posjetiteljima na Velesajmu.

zip.com.hr 14.05.2023.

Continue Reading

Aktualno