Connect with us

Društvo

Župan Kolar obilježio 23. obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana

Dan uoči, u petak 09. prosinca 2022. krapinsko-zagorski župan Željko Kolar uz pratnju načelnika Općine Veliko Trgovišće Roberta Grebličkog, obilježio je 23. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana.

Tim povodom, položen je vijenac kraj spomenika pokraj rodne kuće dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću i zapaljene su svijeće, a svečanost je uveličala Povijesna postrojba KZŽ “Kostelska pištola – Keglevićeva straža”.

Načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički iskazao je zahvalnost dr. Franji Tuđmanu: “Zahvalni smo na svemu što je učinio za Hrvatsku i rado ga se prisjećamo na sve važne datume,” – rekao je Greblički.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar napomenuo je da redovito, već dugi niz godina Krapinsko-zagorska županija obilježava u obljetnicu smrti i obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika, tu kod rodne kuće u Trgovišću: “U povijesnom kontekstu danas gledajući, mislim da bi predsjednik bio zadovoljan s obzirom da je jučer donijeta odluka da RH ulazi u schengenski prostor, da ćemo od 01.01. imati EUR-o kao nacionalnu valutu. Hrvatska je braneći svoju neovisnost u domovinskom ratu obranila i stekla svoju samostalnost i teritorijalni integritet i već onda je pokazivala svoje jasno opredjeljenje za europski put. Danas je Hrvatska ravnopravna članica EU, NATO-a i ove dvije zadnje odluke nam pokazuju da je opredjeljenje čitavog hrvatskog naroda bilo ispravno i tu je uloga predsjednika Franje Tuđmana velika,” – istaknuo je župan Kolar.

sleljak/sale/zip.com.hr 09.12.2022.

Continue Reading

Aktualno