Connect with us

Najave i događanja

Više od 1200-sudionika na Danima turizma u Rovinju

Jučer (četvrtak, 09. studenog 2023.) je u Rovinju započeo tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske – Dani hrvatskog turizma (DHT).

Dani hrvatskog turizma održavaju se 9. i 10. studenoga u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije. Program DHT-a, koji je okupio više od 1200 sudionika, započeo je panelom „Doba održivosti u hrvatskom turizmu“.

U uvodnom dijelu panela, u razgovoru 1 na 1, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac govorila je o reformi upravljanja razvojem turizma, novom Zakonu o turizmu, kao i o budućim koracima koji će doprinijeti održivosti hrvatskog turizma. 

-Turizam nam se predugo događao i razvijao bez plana, a brojne destinacije su već postale ugrožene prekomjernim turizmom. Stoga smo od  početka mandata paralelno s rješavanjem aktualnih izazova krenuli i sa sveobuhvatnom reformom upravljanja razvojem turizma. Danas, tri godine kasnije, imamo izrađen strateški i zakonodavni okvir te osigurana rekordna financijska sredstva od 1,3 milijarde eura za turistički sektor i mogu reći da je ova Vlada  osigurala sve preduvjete za razvoj održivog turizma – izjavila je Brnjac, koja je u razgovoru posebno istaknula i važnost domaćeg gosta za razvoj hrvatskog turizma te predstavila nove aktivnosti oko Hrvatske turističke kartice.

-Ove jeseni smo intenzivirali aktivnosti oko Hrvatske turističke i osigurali velike popuste uz njeno korištenje. Kartica uistinu pruža pogodnosti za sve, od korisnika kartice, do pružatelja usluga u turizmu, ali i poslodavaca koji na ovaj način mogu nagraditi svoje zaposlenike, a iznos koji im uplate na karticu je neoporeziv. Pozivam i ovim putem sve građane da postanu korisnici Hrvatske turističke kartice i uživaju u putovanjima cijelom Hrvatskom, cijele godine, uz odlične popuste – zaključila je Brnjac.

Dani hrvatskog turizma su, slobodno možemo reči, najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj na kojem se putem stručnih predavanja, radionica, prezentacija i radnih sastanaka sažimaju turistička i gospodarska postignuća, komentiraju aktualne teme vezane uz turizam te prezentiraju turistički potencijali za daljnji razvoj i učinkovitije pozicioniranje hrvatskog turizma.

Na Danima hrvatskog turizma je i čitav niz turističkih djelatnika i djelatnica s područja Krapinsko-zagorske županije među kojima i župan i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je u Rovinj stigao 10. studenoga te je istog dana sudjelovao na konferenciji “Green Istria 2030. – Redefiniranje istarskog turizma”. 

Na konferenciji su sudjelovali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Anton Kliman, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac zajedno sa više drugih ministara, župan Istarske županije Boris Miletić, gradonačelnik Grada Rovinja Marko Paliaga, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, članica Uprave Valamar Riviera Ivana Budin Arhanić, direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić, direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević te brojni drugi ugkedni gosti i turistički djelatnici.

zip.com.hr/Foto: htz.hr/kzz.hr 10.11.2023.

Continue Reading

Aktualno