Connect with us

Institucije

U tijeku je konferencija “Invest in Zagorje”

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije kao partnerom, organizatori su današnje konferencije “Invest in Zagorje”.

Konferencija se održava u Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije u Krapini i donosi bogat interaktivan program, renomirane paneliste i predavače, ključne poslovne igrače, investitore i predstavnike ključnih institucija.

U ime svih učenika i profesora srednjih škola koje sudjeluju u projektu ” Kreiraj svoju budućnost”, uvodno se okupljenima obratila, Bibijana Šlogar, ravnateljica Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok, koja se tom prilikom zahvalila u ime svih škola na prilici da sudjeluju u ovom projektu.

-Naši su učenici tijekom protekle školske godine kroz niz susreta, konzultacija sa svojim mentorima, online tečajevima i zadaćama koje su dobili za kod kuće, sudjelovali u ovome projektu kako bi izbrusili svoja znanja i vještine iz poduzetništva, i u konačnici postali poduzetni, mladi, inovativni ljudi koji rade za korist svoje zajednice. Ono što moram zaželjeti zapravo svima vama, želim vam da vaše današnje prezentacije budu uvjerljive, da budete suvereni, da pokažete svoja znanja koja ste stekli i naravno da ta svoja znanja ponesete onda nakon današnjih dana sa sobom život- rekla je Šlogar.

Helena Matuša, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije, kazala je kako je poduzetništvo važno u našem društvu, za nas same, koliko nam omogućuje da kreiramo vrijednosti unutar zajednice, te da pružimo neka rješenja koja ipak imaju određenu tržišnu vrijednost, no isto tako da ono nije rezervirano samo za poduzetnike, već da i svi mi možemo biti poduzetnici.

-Iz tog razloga upravo je Županija pokrenula ovaj program i projekt, prepoznala je do Start-up scena u zagorju tek nastaje, ali isto tako da nam vi, koji ovdje trebate i raditi, često odlazite u Zagreb, i odlučila je zato adresirati taj problem, i jednostavno kreirati jednu zajednicu koja može na kreativan način djelovati u području poduzetništva– rekla je Matuša te istaknula kako su u ovih 5 mjesci imali i goste iz Španjolskog Start-up sustava, iz tvrtke Akromion, te poduzetnike iz posebnog Kluba Skup za zagorje i partnere iz IN 2 grupe.

–Ono što želim vam zapravo danas poručiti da ova kreativnost koju ste pokazali i marljivosti i entuzijazam, su nas sve zaista oduševili i vjerujem da ste naučili da ne trebate čekati da probleme riješi netko drugi, već ih možete i vi početi aktivno rješavati- poručila je Matuša te zahvalila svima što su im dali povjerenje i što nisu odustali.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako ova konferencija danas nosi snažnu poruku a to je da je okrenuta mladima.

-Usudim se reći da jako puno radimo na razvoju infrastrukture, dodatnih sadržaja, sustava, stvaranje uvjeta za novo zapošljavanje, radimo jednu koheziju između javnog sektora i privatnog sektora, ali krajnji cilj je  da vi ostanite ovdje u Zagorju, tako da rezultat koji mi imali ili ne imali je totalno beznačajan ako vi ne izaberete nas za svoju destinaciju, gdje ćete provesti svoj život sa svojim obiteljima, i ovaj projekt “Kreiraj svoju budućnost” je zapravo poticaj i poruka vama da imamo maksimalno povjerenje u vas, da smo apsolutno svjesni toga da bez mladih ljudi, njihove energije, neopterećenosti prošlošću, ne možemo. Ako smo mi napravili mali mali koračić prema tome da kroz ova dva programa, vas motiviramo da sudjelujete u razvoju svoje zajednice, da smo vam dali neka znanja koja u obrazovnom sustav u globalu kakav je ne dajemo, ja sam strahovito danas sretan i zadovoljan- istaknuo je Kolar.

-Ono što je isto tako bitno, vaš primjer će slijediti drugi. Želim vam danas da u najboljem mogućem svjetlu predstavite ono što ste radili proteklih 5 mjeseci- poručio je Kolar te zahvalio Poduzetničkom centru na inicijativi i organizaciji, te svim školama koje su podržale tu inicijativu. 

Ovo je sjajna prilika za sve investitore koji traže nove prilike, poduzetnike koji žele ostvariti nova partnerstva, startup poduzeća u potrazi za financiranjem, kao i predstavnike institucija koji će moći doznati više o kretanjima u gospodarstvu i upoznati se s poduzetnicima.

U okviru konferencije održat će se pitch natjecanje, Powering Health Innovation Pitch u
okviru kojeg će startupovi s inovativnim idejama za zdravstvenu industriju imati priliku
osvojiti 5.000,00 EUR.

tleljak/zip.com.hr 17.05.2023.

Continue Reading

Aktualno