Connect with us

Institucije

U kajkavskim popevkama uživao je i premijer Plenković

Tjedan kajkavske kulture ulazi u samu završnicu, a u kajkavskim popevkama uživao je i premijer Plenković, koji je bio u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji i Krapini u petak, 09 rujna 2022.

Premijer Andrej Plenković je posjetio je Krapinu u petak, 09. rujna 2022., posjet je započeo radnim sastancima sa županom Željkom Kolarom i suradnicima u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini., kao i sa gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem i suradnicima. Nakon obilaska Inkubatora u tamošnjoj konferencijskoj dvorani održana je i prezentacija Strateških projekata Krapinsko-zagorske županije.

Župan Željko Kolar je potom zajedno sa zamjenicom župana Jasnom Petek i pročelnicom Upravnog odjela za javnu nabavi u europske fondove Vlatkom Mlakar održao sastanak sa predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom, predsjednikom Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom i zamjenikom predstojnika Ureda Premijera  Tomislavom Lekom.

Prilikom razgovora župan Kolar je naglasio kako je ključni  strateški projekt za Krapinsko-zagorsku županiju dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama kao Nacionalnog centra za rehabilitaciju i liječenje srca i mozga, za što je već izdana i građevinska dozvolu: „Takav jedan centar je potreban RH jer 75 posto stacioniranih pacijenata u Krapinskim Toplicama je s područja čitave RH. Prezentiran je i naš centar za odgoj i obrazovanje za djecu s posebnim potrebama u Krapinskim Toplicama, predstavljen je projekt Stubičkih Toplica, Z-MED, naš projekt medicinskog HUB-a i dali smo informaciju u kojem je stanju zdravstveno edukacijski centar Stubički Golubovec“ – rekao je Kolar.

Premijer Plenković nakon sastanka u Uredu župana, u Vijećnici Grada Krapine održao je sastanak se gradonačelnikom Grada Krapine Zoranom Gregurovićem i suradnicima: „Siguran sam da ova postignuća i ulaganja koja smo imali ovdje, što u prometnu infrastrukturu, što u okoliš, gospodarstvo, u različite oblike aktivnosti vezane uz podizanje standarda i povećanje kvalitete života, jako dobro napreduju u pogledu zaposlenosti i u pogledu uloge Hrvatskoga zagorja za razvoj i ekonomski napredak cijele Hrvatske”, rekao je Plenković nakon sastanka sa gradonačelnikom Gregurovićem.

Dodao je da je Vlada tu da zajedno sa svim resorima, s brojnim javnim poduzećima, radi na projektima koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života  ljudi u Krapinsko-zagorskoj županiji, Krapini te u drugim dijelovima sjevera Hrvatske: „Tu smo da kao prijatelj i partner pomažemo daljnji razvoj”, poručio je premijer Plenković.

Gradonačelnik Gregurović zahvalio je premijeru i njegovom timu ‘na svemu što rade za naše građane u ovim teškim vremenima: „Moram mu zahvaliti i na svim projektima koji su pokrenuti, koji se pokreću i koji će se pokrenuti ovdje na području ne samo grada Krapine, nego cijele naše županije. Projekata i ideja imamo puno, volje i znanja imamo, sad samo čekamo raspisivanje natječaja i nakon toga dobre rezultate”, kazao je Gregurović.

Nakon sastanka u Gradu Krapini, Premijer Andrej Plenković sa suradnicima obišao je 30. Zagorski gospodarski zbor, te na samom kraju svog posjeta pratio retrospektivnu večer “Popevke zanavek” 57. Festivala kajkavskih popevki.

Najpoznatiji hrvatski festival u znaku riječi ‘kaj’ se nakon uistinu mnoštvo događaja bliži svom kraju. No ni posljednji dan, u subotu, neće biti ništa siromašniji događanjima. Ljubitelji dobre vinske kapljice na Vinskom placu mogu uživati još sutra uz pratnju Dečki z bregov.

Na Trgu Ljudevita Gaja nastupa Zavičajni klub Zagorec – Josipovac i Mažoretkinje 60 plus – Jesenje, a za zabavni program pobrinut će se Špica bend i Gazde. Ispred Festivalske dvorane nastupaju Krapinske mažoretkinje uz Gradski puhački orkestar Krapina te koncert Trnja, a Tjedan kajakvske kulture zatvorit će „Večer novih popevki” u sklopu 57. Festivala kajkavskih popevki Krapina 2022.

sleljak/zip.com.hr 09.09.2022.

Continue Reading

Aktualno