Connect with us

Najave i događanja

Spektakularna Olimpijada dječjih vrtića- sudjelovat će više od 700 djece

U Zaboku se, 03. svibnja,u srijedu u 16 sati održava 19.Olimpijski festival dječjih vrtića, a Krapinsko zagorska županija je županija koja ima najviše sudionika na festivalu.

Olimpijada se u Krapinsko zagorskoj županiji održava 14- ti puta, a održat će se na novom nogometnom igralištu i na sportskim terenima Nogometnog kluba Mladost, gdje će sudjelovati 20 vrtića sa područja KZŽ, sa 21-om ekipom, i brojkom od 760 djece.

Koliko je zahtjevna organizacija jedne takve manifestacije, rekao nam je Branko Piljek, tajnik Sportske zajednice KZŽ.

-Ove godine naša županija ima najbrojniju manifestaciju, imamo 760-ero djece, i ja ću reći da je organizacija ovakve manifestacije izuzetno zahtjevna. Tog dana će ovdje na Sportskom centru na igralištu biti oko 1000 ljudi, vjerojatno i toliko na tribinama Sportskog centra Mladost. Mi smo organizacijskih spremni, a najveći problem nam predstavlja vrijeme i sad moram najaviti, da ukoliko u srijedu do 16 sati, kad bi manifestacija trebala početi, budemo imali najavu lošeg vremena, morat ćemo manifestaciju pomaknuti – pojasnio je Piljek te dodao da nisu sigurni da li će se moći manifestacija pomaknuti na sljedeći dan, pošto se mora osigurati i jedan šator da sva djeca stanu u njega te isto tako oko 70 sudaca redara, pa je jedan od mogućih datuma i 8. svibanj.

Piljek je još naglasio kako je za sve sudionike, Hrvatski olimpijski odbor osigurao majice, kape i diplome i medalje , pa će tako svi koji dođu na naki način biti pobjednici.

-Natječe se u 6 disciplina, 2 sportske igre, to je nogomet i rukomet, a od atletskih disciplina imamo bacanje loptice u daljinu, skok u dalj s mjesta, trčanje sprint 50m i štafeta 4 puta 25m. Dakle u ovih 6 disciplina imamo 760 djece. Natjecanja će bit još povrh ovih koje smo nabrojili, i ona djeca koje ne mogu ući radi brojnosti u ekipe, i da ne bi radili razliku između onih koji se mogu natjecati i onih koji se ne mogu, svi oni će dobiti sve ono što će dobiti i oni koji će se natjecati- rekao je Piljek te dodao da su izuzetno ponosni na ovu manifestaciju.

Tihomir Vančina, predsjednik Sportske zajednice KZŽ prvo je zahvalio svom tajniku, jer kako je rekao sav teret organizacije pao je na njega.

-Evo moram reći sa zadovoljstvom, nakon 3 godine korone i nemogućnosti organizacije festivala Olimpijade dječjih vrtića, ove godine organiziramo 14- ti festival po redu , i nadam se da će nas poslužiti vrijeme i ono što želim poručiti svima je da se bavite sportom, jer zdrav duh je u zdravom tijelu- poručio je predsjednik Vančina.

Zamjenica župana KZŽ Jasna Petek zahvalila je svim odgajateljicama i odgajateljima u dječjim vrtićima, posebno Sportskoj zajednici, tajniku i predsjedniku koji se trude da svake godine budu sve bolji i bolji.

-Olimpijada ima zapravo veliko značenje, s jedne strane djeca se pripremaju danima u svojim dječjim vrtićima, a ono što je najveća vrijednost zapravo cijelog ovog događaja je širenje ideje olimpizma, širenje, zasigurno ideje suradnje, poštivanje različitosti, fer pleja i možda ono najvažnije, navikavanje djece na potrebu bavljenja tjelesnom aktivnošću, sportskim aktivnostima i mislimo da je to izuzetno važno od najranijih dana- istaknula je Petek te kazala kako je ova manifestacija, slavljenje sporta, olimpizma i naših mališana na festivalu olimpijskih igara te dječjih vrtića.

tleljak/zip.com.hr 28.04.2023.

Continue Reading

Aktualno