Connect with us

Društvo

Recital klasične glazbe sutra u Zaboku

Sutra, 25. lipnja u Gradskoj galeriji Zabok Doris Tkalčević i Domagoj Gušćić održat će Recital klasične glazbe.

Recital će započeti u 18 sati, a izvest će iduće skladbe: Johann Sebastian Bach: Sonata br. 3 za solo violinu u C-duru, BWV 1005 ,I. Largo, II. Allegro assai, Johannes Brahms: Sonata br. 3 za violinu i klavir u d-molu, op. 108, I. Allegro, II. Adagio, III. Un poco presto e con sentimento, IV. Presto agitato, Lili Boulanger: Nocturno, Božidar Kunc: Draga Priča, Camille Saint-Saëns: Introdukcija i Rondo Capriccioso, op. 28.

Doris Tkalčević je mlada violinistica iz Zaboka. Svoje osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje završava u klasi prof. Ive Smojver 2016. godine sa odličnim uspjehom. Nadalje, završava srednjoškolsko obrazovanje u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, smjer medijski tehničar te paralelni smjer srednje glazbene škole pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, smjer glazbenica violinistica. Trenutno je na 4. godini studija violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Nastupa na mnogim značajnim koncertima, izložbama i promocijama u Krapinsko-zagorskoj županiji, a i šire. Organizira vlastite i suradničke koncerte u Gradskoj galeriji Zabok od 2018. godine, a osvaja mnoge nagrade na međunarodnim i državnim natjecanjima. Osim glazbe, bavi se pjevanjem, grafičkim dizajnom i fotografijom.

Domagoj Gušćić diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i usavršavao se u klasi Đure Tikvice. Aktivan kao solist i komorni glazbenik, Domagoj je nastupao u brojnim europskim zemljama, Rusiji i SAD-u, a surađuje s nizom eminentnih hrvatskih i stranih umjetnika. Nastupao je kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra Muzičke akademije, Zagrebačkog omladinskog komornog orkestra i Komornog orkestra glazbene škole Pavla Markovca. Sudjelovao je na brojnim pijanističkim i komornim festivalima.

Ulaz je slobodan.

zip.com.hr 24.06.2024.

Continue Reading

Aktualno