Connect with us

Društvo

PU krapinsko – zagorska obilježila Europski dan zaštite osobnih podataka!

Policijska uprava krapinsko-zagorska je predstojeći Europski dan zaštite osobnih podataka (28. siječnja) obilježila predavanjem policijske službenice za prevenciju Andreje Jurić roditeljima učenika petih razreda Osnovne škole Sveti Križ Začretje u sklopu preventivne aktivnosti „Sigurno na mobitelu i internetu“.

Riječ je o preventivnoj aktivnosti Policijske uprave krapinsko-zagorske koja se provodi već desetu školsku godinu za redom u cilju edukacije djece o primjerenom i sigurnom korištenju suvremenih tehnologija i interneta, kao i njihovih roditelja o sigurnosti i zaštititi djece tijekom korištenja suvremenih tehnologija i interneta, te podizanja razine kulture komunikacije putem interneta i društvenih mreža i smanjivanja posljedica nastalih zbog zlouporabe korištenja interneta.

Tijekom predavanja roditeljima prezentirana su tri važna područja u sigurnom i primjerenom korištenju interneta – zaštita osobnih podataka, rizici komunikacije s nepoznatim osobama i vršnjačko nasilje putem interneta.

Edukacijom o zaštiti osobnih podataka i sigurnom korištenju interneta  stvaramo temelje u senzibilizaciji i edukaciji roditelja, koji svoja znanja dalje prenose svojoj djeci, i u dijelu prevencije kaznenih djela sa materijalnim štetama gdje se najčešće radi o slučajevima računalnih prijevara.

Stoga su ovom prilikom roditelji upoznati sa kampanjom Ravnateljstva policije „Web heroji“,  čiji je osnovni cilj osvijestiti i educirati građane o nužnosti i načinima zaštite u virtualnom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela. Kroz moto Kampanje „Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba“ roditelji su upoznati s osnovnim savjetima te im se predstavljena web stranica Kampanje gdje se mogu upoznati sa osnovnim modalitetima računalnih prijevara, kako ih prepoznati te ono najvažnije kako se zaštiti od istih.

zip.com.hr 26.01.2024.

Continue Reading

Aktualno