Connect with us

Društvo

Proslava ulaska u Schengen i u KZŽ na dva granična prijelaza

U novogodišnjoj noći i Krapinsko-zagorska županija, kao jedna od pograničnih hrvatskih županija, obilježit će povijesni dan za Republiku Hrvatsku, ulazak u Schengen.

Ulazak u Schengen zonu zasigurno će svima uvelike olakšati svakodnevni život, stoga će i župan Željko Kolar sa suradnicima ulazak Hrvatske u Schengen obilježiti obilaskom dva granična prijelaza i to Razvor i Rogatec.

Naime, Općina Kumrovec i Općina Hum na Sutli organiziraju proslave povodom ulaska RH u Schengenski prostor.

Tako Općina Kumrovec zajedno sa občinom Bistricom ob Sotli organizira proslavu danas na graničnom prijelazu RazvorOkupljanje je u 23:30 sati na Razvoru, nakon okupljanja pješke će se u ponoć krenuti prema Slovenskoj granici gdje će biti župan Bistrice ob Sotli sa svojim mještanima te će se zajednički proslaviti ulazak, uz kuhano vino, šampanjac i dobru zabavu.

Općina Hum na Sutli također je pripremila druženje na graničnoj crti, kako bi zajedno obilježili ulazak u Schengen i dizanje rampe. Okupljanje počinje već oko 22 kod kinodvorane u Humu na Sutli, a iza ponoći svi će kod susjeda u Rogatec na čestitke i druženje. Bit će pripremljen i domjenak te vatromet.

zip.com.hr 31.12.2022.

Continue Reading

Aktualno