Connect with us

Institucije

Predsjednik Milanović primio organizatore srednjevjekovnog Sajma pri Starom gradu Konjščini

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas načelnicu Općine Konjščina Anitu Krok i predstavnike Udruge Grofovija Konjski povodom održavanja 14. sajma pri Starom gradu Konjščini.

Manifestacija će se održati pod pokroviteljstvom Predsjednika Milanovića 13. svibnja 2023. godine.

Na sastanku su načelnica i predstavnici Udruge informirali predsjednika Milanovića o tijeku priprema ovogodišnje manifestacije koja se tradicionalno održava povodom sjećanja na bana Nikolu Zrinskog i događaje iz 1545. godine kada su u Konjščini zaustavljeni turski odredi koji su bili na putu prema Beču. Govoreći o programu, kazali su kako će na ovogodišnjem sajmu biti predstavljeni plesovi koji uključuju i sekciju renesansnih plesova i replika haljina iz 16. stoljeća. Također će se prikazati nekadašnji način života, kao i scenski prikazi viteških udruga te stari zanati, naveli su.

Udruga grofovija Konjski iz Konjščine, organizatori događanja, djeluje od 2007. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja kulturne, arheološke i povijesne baštine vezane uz Stari grad sa željom da se i turistički iskoriste puni potencijali tog kraja.

Osim načelnice Općine Konjščina i predsjednice Udruge Grofovija Konjski Jasne Lugarić na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su članovi Udruge Nevenka Benjak, Marija Frčko, Sanja Plenar, Leona Martinjak, Silvana Gluhak, Gordana Juranić i Davor Gluhak.

Uz Predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

zip.com.hr/https://www.predsjednik.hr/ 25.04.2023.

Continue Reading

Aktualno