Connect with us

Najave i događanja

U Krapini ove nedjelje-turnir Street Football powered by PSK u organizaciji HNS-a i partnera

Hrvatski nogometni savez i partneri organizirat će pet turnira Street Football powered by PSK koji će se igrati po pravilima Red Bull Four 2 Scorea, koji je prošle godine prvi put došao i u Hrvatsku.

Riječ je o natjecanju po sustavu “4 na 4” bez vratara koje tijekom desetominutnog nadmudrivanja tijekom jedne utakmice nudi uistinu puno elemenata koji će gledatelje oko igrališta ostaviti bez daha-stoji na stranici HNS-a.

U malonogometnim dvobojima Red Bull Four 2 Score moguće su pomalo nevjerojatne promjene rezultata. Istina je, događa se da netko vodi četiri razlike i u zadnjoj minuti sve to izgubi.

Razlog tome su pravila prema kojima se u prvoj i posljednjoj minuti utakmica golovi boduju dvostruko. Baš zbog toga na turnirima se očekuju veliki preokreti i prave drame, jer domaći hakleri dobro znaju kako iskoristiti ovo pravilo i udvostručiti vrijednost svakog ključnih poteza na utakmici.

Kao i uvijek kad je u pitanju mali nogomet, Street Football turnir obilovat će sjajnim potezima s loptom. Možemo očekivati pregršt vještih driblinga, u trku i na mjestu, kao i dodavanja bez gledanja čak i pokoju zračnu akrobaciju, a natjecatelji će koristiti i taktičko nadmudrivanje.

Red Bull Four 2 Score pravila ne traže samo maksimalnu koncentraciju u prvoj i zadnjoj minuti, već nadmudrivanje traje tijekom svih 10 minuta utakmice.

Momčadi ne smiju koristiti vratara, a moraju tijelima pokrivati put prema golu, što traži mnogo taktičkog razmišljanja, kao i uigranost kolektiva. Treba naglasiti da se pogodak najlakše postiže iz tuđih pogrešaka i kontri, što je još jedan faktor koje momčadi moraju uzeti u obzir. Zbog toga će biti itekako zanimljivo vidjeti tko će ofenzivno navaliti na suparnika, a tko strpljivo čekati svoju priliku za postizanje pogodaka.

Također, ne zaboravimo ni izvođenje kaznenih udaraca koje bi na kraju moglo odlučivati o pobjedniku, kao i tijekom najvećih nogometnih priredbi poput finala Lige prvaka ili finala na europskim i svjetskim prvenstvima. Na Street Football natjecanjima kazneni udarci izvode se s centra, bez vratara među vratnicama, što daje posebnu draž samom raspletu utakmice.

Street Football turniri održava se u pet gradova, u Županji, Zadru, Sinju, Svetvinčentu te u Krapini 30. lipnja.

zip.com.hr/hns.family 27.06.2024.

Continue Reading

Aktualno