Connect with us

Najave i događanja

Ovogodišnji „27. Susreti za Rudija“ donose mnoštvo sadržaja za sve uzraste

Proteklih dana održana je prva koordinacija vezana uz organizaciju „27. Susreta za Rudija“.

Koordinaciji su uz predstavnike Općine na čelu s načelnikom Jasminom Krizmanićem, prisustvovali i supruga našeg junaka Rudolfa Perešina, Ljerka Perešin, zamjenica župana Jasna Petek, predstavnici Zagrebačko zrakoplovno tehničkog saveza Rudolf Perešin, Luka Šimurina i Emir Mehdić, Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica, predstavnici Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja, predstavnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Vatrogasne zajednice KZŽ, Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica, Muzeja Hrvatskog zagorja i Muzeja seljačkih buna, te Atletskog kluba Rudolf Perešin.

Dogovoreno je kako će se u subotu, 14. rujna, u Spomen parku održati koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske i Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske. 

U nedjelju, 15. rujna, održat će se svečana sveta misa, nakon koje slijedi otvaranje Susreta u Spomen parku Rudolfa Perešina s polaganjem vijenaca. Na svetoj misi i otvorenju sudjelovati će Klapa „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice.

S početkom u 15:00 sati  održati će se Aeromiting na kojem će, uz hrvatske zračne snage, sudjelovati i gosti iz Mađarske, Austrije i SAD – a. 

Istoga dana, od 9 do 14 sati u Sportskom centru održat će se ‘Petica za Rudija’, sportska natjecanja za djecu.

Nakon letačkog programa slijedi koncert Željka Bebeka kod Spomenika Matiji Gupcu na prostoru Muzeja seljačkih buna, a poslije koncerta biti će nastup DJ-a, naravno uz cjelodnevni bogati sajam domaćih proizvoda s gastro ponudom na prostoru muzeja.

zip.com.hr/gornjastubica.hr 11.06.2024.

Continue Reading

Aktualno