Konferencije ZiP

Okrugli stol “Žene i politika” danas u Zaboku – pridružite se

Okrugli stol održat će se danas, 30. lipnja (petak) u Vijećnici Grada Zaboka s početkom u 18,30 sati.

Sudionice u raspravi biti će: Snježana Romić SDP, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ, Vesna Mikulec nezavisna, načelnica Općine Zlatar Bistrica,
Jelena Bašić HNS, predsjednica podružnice HNS-a Klanjec i vijećnica u gradskom vijeću Grada Klanjca, dr. sc. Valentina Đurek SDP, potpredsjednica ŽO SDP-a KIZŽ i vijećnica u gradskom vijeću Grada Zaboka i Laura Cajhen HDZ, članica Skupštine Krapinsko-zagorske županije.

Tijekom konstruktivne rasprave pokušati ćemo odgovoriti na razna pitanja: Žene mogu biti političke vođe, samo im treba dati priliku – ima li dovoljno prilika? Kako motivirati žene da se više uključe u politiku? Što mislite o prikazu žena političarka prilikom izvještavanja u medijima? Naravno i čuti pozitivni primjeri žena koje su uspjele i još uvijek aktivno politički djeluju.

Samo jačanjem ravnopravnosti spolova i širenjem svijesti o jednakim mogućnostima možemo postići da se kotač ravnopravnosti u participiranju žena u politici i visokim razinama vlasti u RH kreće u željenom smjeru. Žene uključite se u politiku i same krojite svoju budućnost! Vidimo se danas, 30. lipnja u 18,30 sati u Zaboku.

zip.com.hr 30.06.2023.

Aktualno

Exit mobile version