Connect with us

Društvo

Od sutra prvi Edukativni kamp za djecu i odrasle u Termama Tuhelj

Zagorje ovaj vikend postaje centar dječjih prava i dječje participacije jer sutra kreće prvi Edukativni kamp za djecu i odrasle u Termama Tuhelj.

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija te uz financijsku podršku Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH, pokrenuo je projekt „Utjecaj, ne ukras” za jačanje uloge djece i odraslih za aktivno sudjelovanje djece.

Svrha projekta je osigurati ostvarivanje dječjih prava u Hrvatskoj kroz zajedničko djelovanje
djece i odraslih u školama i lokalnim zajednicama.

U sklopu projekta, organizira se prvi Edukativni kamp za djecu i odrasle u Termama Tuhelj od 26. do 28. siječnja ove godine. Na kampu se očekuje oko 70 sudionika iz Bedekovčine, Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Križevaca, Lovrana, Malog Lošinja, Nove Gradiške, Opatije,
Osijeka, Pregrade, Ravne Gore, Samobora, Svete Nedelje, Tuhelja, Varaždina, Vinkovaca,
Virja, Velika Gorica i Zaboka.

Sudionici dolaze iz postojećih Dječjih foruma i Dječjih vijeća koja djeluju u lokalnim zajednicama s ciljem jačanja dječjeg sudjelovanja u odlukama zajednice. Tijekom Edukativnog kampa predstavnici Dječjih foruma i Dječjih vijeća predstavit će što djeca trebaju u svojim lokalnim zajednicama te će kroz igru i učenje razvijati projekte koji mogu odgovoriti na te potrebe.

Naime, prema posljednjim podacima pravobraniteljice za djecu, tek polovina djece u dobi između 8 i 9 godina i tek jedna petina mladih u dobi 16-17 godina smatra da odgovorne osobe na lokalnoj razini u dovoljnoj mjeri uzimaju u obzir njihovo mišljenje kada donose odluke koje se odnose na djecu i mlade.

zip.com.hr 25.01.2024.

Continue Reading

Aktualno