Connect with us

Kultura

“Kumovina” u Đurmancu – opuštajuću večer s puno smijeha priredila je Dramska sekcija KUD-a Đurmanec – FOTOGALERIJA

Puno smijeha i zabave bilo je večeras (nedjelja), 30. lipnja u Osnovnoj školi Đurmanec. Naime, Dramska sekcija KUD-a Đurmanec izvela je odličnu humoristična predstavu “Kumovina”.

Podsjećamo, KUD Đurmanec osnovan je 2006. godine s ciljem promicanja i očuvanja glazbene, folklorne i svekolike kulturne baštine, te običaja Hrvatskog zagorja i ostalih dijelova Hrvatske. Ima preko 70-ak članica i članova i djeluje u nekoliko sekcija; mali i veliki folklor, dramska grupa, ženski vokalni sastav Lire, te mlađi i stariji tamburaši.

Sam tekst predstave napisala je Štefica Pavić, dugogodišnja članica KUD-a Đurmanec, koja svoju inspiraciju crpi iz svakodnevnog života, a ponosna je što predstave glume isključivo na “Žurmanečkom” izričaju.

-Nekoliko godina nakon osnivanja našeg KUD-a formirali smo i Dramsku sekciju. Prije COVID-a svaku godinu smo pripremili barem jednu predstavu, ali za vrijeme COVID-a to je sve nekako polako stalo. Prošle godine, unatoč mojoj bolesti i što nisam bila spremna sudjelovati napisala sam tekst, odnosno adaptirali smo jednu našu staru predstavu “Treća životna dob” koja se prije godinu dana prikazala. Za ovu godinu napisala sam novi tekst, ovu današnju predstavu, ideje uzimam iz svakodnevnog života u našem okruženju i govorimo našim domaćim izričajem, dakle glumimo isključivo na našem “Žurmanečkom” jeziku – naglasila je Pavić dodavši kako Dramska sekcija broji oko 10-tak aktivnih članova.

Potpredsjednik KUD-a Đurmanec Kruno Leljak, također je glumio u današnjoj predstavi te najavio kako se već pripremaju za slijedeću godinu, a ići će sa predstavom i na gostovanja, sve prema pozivima.

-U ovoj današnjoj predstavi imao sam ulogu Marka. Jako dobra predstava i sve u svemu jako dobro izvedeno od strane mojih kolega glumaca. Drago nam je što se okupilo toliko ljudi i što su nas došli podržati- kazao je Leljak.

Damir Belošević, načelnik Općine Đurmanec također ne propušta nastupe KUD-a Đurmanec, bilo da se radi o plesnim izvedbama ili da je riječ o kazališnim predstavama.

-Hvalevrijedna predstava, opuštajuća uoči ovih ljetnih dana. Velika zahvala na trudu svim učesnicima koji su sudjelovali u kreiranju predstave kao i svima koji su sudjelovali u samoj izvedbi. Vjerujem da će nas i u budućnosti razveseliti svojim nastupima – poručio je Belošević dodavši kako su svi zaista ponosni na rad i djelovanje KUD-a Đurmanec.

sleljak/kleljak zip.com.hr 30.06.2024.

Continue Reading

Aktualno