Connect with us

Civilno društvo

FOTO – Donosimo malo atmosfere sa tradicionalnog novogodišnjeg koncerta „Svim ljudima dobre volje“ u Gornjoj Stubici

Dana 30. prosinca 2022. godine u Sportskoj dvorani Osnovne škole Matije Gupca održan je tradicionalni novogodišnji koncert „Svim ljudima dobre volje“.

Koncert su tradicionalno organizirali Kulturno – umjetničko društvo „Matija Gubec“ te Općina Gornja Stubica uz pomoć gornjostubičkih udruga. Ove godine na koncertu su po prvi puta nastupili i polaznici Dječjeg vrtića „JUREK“, koji su sa svojom odgojiteljicom Monikom Stinčić pripremili glazbeno – scenski prikaz božićnih običaja kajkavskog govornog područja, pod nazivom „Videl bum Jezuša“.

Posebno za ovu prigodu u Dječjem vrtiću “Jurek” oformili su vokalnu grupu djelatnica koje je pripremala Nataša Vlahović, zaposlenica vrtića, a ujedno i članica ŽVA Fiola. Djelatnice vrtića izvele su pjesmu ‘O kakva to svetlost’.

Stalni sudionici ovog koncerta gornjostubičke su udruge koje redovito nastupaju na svim događanjima u svojoj općini, održavaju koncerte, ali i brojna gostovanja.

Nastupili su učenici Osnovne škole Matije Gupca i osnovne glazbene škole pri OŠ Matije Gupca, a kroz njihove nastupe vidjeli smo koliko se važnosti pridaje njegovanju glazbene tradicije u ovom kraju kao i mnoge mlade talente koji se obrazuju u glazbenoj školi.

Tamburaški orkestar KUD – a „Matija Gubec“ nastupio je uz soliste Danijelu Benko i Dragutina Mikulića, a nastupio je i novi tamburaški ansambl koji je osnovan ove godine – Tamburaški sekstet KUD – a „Matija Gubec“.

Zapjevali su i Vokalisti svetog Jurja, zasvirao je Puhački orkestar VZO Gornja Stubica, a predstavile su se i folklorne grupe KUD – a Matija Gubec, od najmanjih do najstarijih.

Uz mnogobrojne mještane koncertu su prisustvovali i općinski načelnik Jasmin Krizmanić, upravitelj Župe vlč. Nikola Jurković i ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca Sanja Knezić.

zip.com.hr/gornjastubica.hr 03.01.2023.

Continue Reading

Aktualno