Connect with us

Društvo

Europski dani arheologije u Velikom Taboru – besplatan ulaz i svi popratni sadržaji

U subotu, 15. lipnja, Dvor Veliki Tabor će bogatim programom obilježiti Europske dane arheologije, manifestaciju koja ima za cilj približiti arheologiju široj javnosti.

Program će se održavati od 16 do 19 sati i prikladan je za djecu stariju od 10 godina i odrasle. Manifestacija će započeti kostimiranim stručnim vodstvom kroz muzejske izložbe, pružajući posjetiteljima jedinstvenu priliku da dožive povijest na poseban način.

Nakon toga slijede edukativno-zabavne radionice:

  • 16:00 – 17:00: Kostimirano stručno vodstvo kroz muzejske izložbe
  • 17:00 – 18:00: Edukativno-zabavna radionica “Budi mali arheolog!” – gdje će djeca i odrasli moći iskusiti rad arheologa.
  • 18:00 – 19:00: Edukativno-zabavna radionica “Izrada viteške verižnjače” – praktična radionica koja će sudionicima omogućiti da izrađuju srednjovjekovni viteški oklop.

Tijekom cijelog događaja posjetitelji će moći besplatno pogledati film “Rekonstrukcija renesansnih peći” autorica Ivane Škiljan i Sylve-Antony Čekalove.

Ulaz u Muzej Velikog Tabora i svi popratni sadržaji tijekom trajanja manifestacije bit će besplatni, što čini ovu priliku idealnom za sve koji žele bolje upoznati bogatu arheološku baštinu i povijest našeg kraja. Dođite i pridružite nam se u Velikom Taboru na proslavi Europskih dana arheologije, gdje će povijest oživjeti kroz zanimljive aktivnosti i interaktivne radionice!

zip.com.hr 11.06.2024.

Continue Reading

Aktualno