Connect with us

Društvo

Donosimo program Tamburaške noći u Maču

Vrijeme je za još jednu Tamburašku noć u Maču!

Lokacija je već dobro znana, aktivnosti se odvijaju na nekoliko lokacija u užem centru Mača, a glavna zabava čeka vas u šatoru kod nogometnog igrališta NK “Gaj” Mače.

I ove godine pripremljen je bogati kulturni, sportski i zabavni program koji će se odigrati kroz četiri dana.

Uvod u tamburaški tjedan je proštenje u crkvi sv. Margarete, tradicionalno Margetinje.

Od ponedjeljka 08. srpnja do petka 12. srpnja u vremenu od 9 do 12 sati po drugi put, organizirana je Ljetna škola Tambure!!

Raspored:

U četvrtak, 11. srpnja od 18.30 čekaju vas Igrači z Mača, sportski susreti udruga, KUD „Ljudevit Gaj“ Mače, Lovačke udruge „Fazan“, DVD-a Mače, mažoretkinje „Alina“

Od 20 sati na rasporedu je predstava „Krtice“ Kerekesh Teatar, od 21.30 zabavljat će vas Fresh band.

Program se nastavlja u petak, 12. srpnja kada u 18 sati ispred Doma kulture slijedi nastup Mačanskih mažoretkinja „Alina“. U 19.30 otvara se izložba Udruge likovnih umjetnika „Zlatarska paleta“ u Domu kulture, a otvorena je kroz sva tri dana od 18 do 22 sata. Od 19.45 možete uživati u nastupu mažoretkinja i limene glazbe, dok je od 20 sati u šatoru pored igrališta koncert limene glazbe DVD-a Mače. Od 21 sat pod šatorom će atmosferu zagrijati Zvuci zagorja, a od 22 sata TS Fijaker.

U subotu, 13. srpnja od 9 sati slijedi natjecanje u Trapu, a čeka vas i Lovačka udruga „Fazan“. Od 10 slijedi „Park & Fun“, radionica za djecu u organizaciji DND-a i KUD-a, dok je od 12 koncert polaznika „Ljetne škole tambure“ u Domu kulture. Od 12 slijedi prvenstvo Hrvatske u Cross country u organizaciji Motokluba Bedekovčina, a od 16.30 na rasporedu je doMača kuhača, glazbeno-kulinarsko pripetavanje koje se održava u parku. Za ljubitelje dvokotača od 18 sati otvorena je izložba starodobnih motora i Tomos mopeda, a održat će se i radionica sigurne vožnje mopeda ispred Doma kulture i općine. U 19.45 slijedi svečani mimohod KUD-ova, a u 20 susret KUD-ova u šatoru “A sad se bu tancale!” nakon čega od 21 slijedi nastup TS Trešnja.

Zadnji dan manifestacije, 14. srpnja s početkom u 10 na rasporedu je Šahovski turnir u domu kulture i biciklijada ispred Igraonice DND-a Mače, a vozi se na relaciji Mače – Sutinske Toplice. Od 18.30 slijedi natjecateljska smotra tamburaških sastava pod šatorom, a od 20 tamburaši SEDEF. Za prave sretnike od 22 sata u šatoru slijedi izvlačenje tombole.

U organizaciji ovog raznolikog programa uz KUD su i ove godine uključene Općina Mače i njezine udruge – MM “Alina”, DVD Mače, ŽVG Kajda, ŠK Gaj Mače, DND Mače, Lovačka udruga „Fazan“ Mače i NK “Gaj” Mače.

Spas od visokih temperatura pronaći možete “pod šatorom” u bogatoj ponudi hrane i pića ugostitelja Savanna – bistro i pizzeria.

Dođite i zabavite se od 11. do 14. srpnja u Maču!

zip.com.hr 01.07.2024.

Continue Reading

Aktualno