Connect with us

Infrastruktura

“Donja Stubica se zadnjih godina razvila i turistički, ali i kulturno”- kazao je gradonačelnik Gospočić

Povodom Dana Grada Donje Stubice, gradonačelnik Nikola Gospočić kazao nam je što je sve ostvareno protekle godine te koji su planovi za dalje.

Istaknuo je tako da su u proteklih godinu dana ostvarili sve što su planirali u proteklih godinu dana, te se osvrnuo na projekte koji su se ticali komunalne infrastrukture, asfaltirali su ceste, izgradili nogostupe, a udruge civilnog društva, koje zapravo čine Stubicu onim što ona jest, dobile su svoja sredstva.

Kazao je i kako su prijavili brojne projekte na Fond solidarnosti.

-Potpisali smo ugovore za jednu pozamašnu cifru, sve skupa oko 104 milijuna kuna, što uključuje projekt obnove dvorca kojega imamo zajedno s Krapinsko – zagorskom županijom. Grad je potpisao ugovore za 23 dionice cesta, krov na sportskoj dvorani te zgradu Caritasa i zgradu Pučkog otvorenog učilišta, u dvorcu Golubovec smo partneri Županiji, a tu je i Županijska uprava za ceste KZŽ s oko 5 milijuna kuna na svojim cestama- kazao je Gospočić te dodao da što se tiče 23 dionice cesta, da se radi o kompletnoj rekonstrukciji cesta, od kojih su 17 njih gotovo završili, a 6 dionica je ostalo.

Osvnuo se i na investicije u Termama Jezerčica, koji je kako je rekao najveći projekt u povijesti Stubice.

-Gospodin Rudan već je sada uložio ogromnu svotu novaca u uređenje hotela, trenutno traje uređenje bazenskog kompleksa, a na NPO prijavio je izgradnju novog hotela. Držimo palčeve da ta sredstva dobije, jer to bi značilo 150 soba, čime bismo smještajni hotelski kapacitet u Donjoj Stubici podigli na 200 soba! Imamo izrazito dobru suradnju s g. Rudanom od početka, a dogovaramo i dva zajednička projekta. Jedan je vezan uz uređenje nerazvrstane ceste na samom ulazu kod hotela. Terme Jezerčicva uredit će ulaz, a Grad Donja Stubica cestu, nogostup i rasvjetu. Drugi je pak u suradnji s Županijskim cestama KZŽ, vezano na most preko Topličice, kako bi vlasnik Termi mogao širiti parking. Moram reći i da smo upisali cestu koja od Termi uz prugu vodi do Kolodvorske. Otkupili smo i dio zemljišta, tako da je to sad cesta, široka 6 metara, koja jednog dana po potrebi može biti i obilaznica centra grada.

Za kraj gradonačelnik je kazao kako se Donja Stubica zadnjih godina razvila i turistički, ali i kulturno, a ne samo što se tiče komunalne infrastrukture.

-Naša Seljačka buna je TOP manifestacija u županiji, a prošle godine po prvi puta je održan Stubica fest, jedan novi koncept proslave Dana grada, koji je urodio očekivanim plodom. To je manifestacija ne samo za Stubičance, već i za sve ljude željne zabave, ali i raznih drugačijih sadržaja za djecu, obzirom da su se raznim svojim sadržajima i događanjima uključile brojne udruge- rekao je Gospočić te pozvao sve da posjete Stubicu ovog vikenda, a svim Stubičankama i Stubičancima čestitao Dan grada i Dan Župe Presvetog Trojstva.

tleljak/zip.com.hr 02.06.2023.

Continue Reading

Aktualno