Connect with us

Ekologija

Sredstva u projektu “Hrvatska prirodno tvoja” dobila TZ Zlatni istok Zagorja 

Sredstva za provođenje aktivnosti u projektu „Hrvatska prirodno tvoja” u iznosu 1.575,55 eura (11.870,97kuna) dobila i Turistička zajednica područja Zlatni istok Zagorja.

Radi se o projektu kojeg provode Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica za poticanje održivog razvoja i na promociji Hrvatske kao održive destinacije. Oznaku “Hrvatska prirodno tvoja” kreiralo je Ministarstvo za promociju održivosti te je raspisan natječaj za lokalne turističke zajednice kojim su predviđena sredstva i za nabavu sadnica stabala.

Dobiveni iznos od 1.575,55 eura (11.870,97kuna) Turistička zajednica područja Zlatni istok Zagorja nabavit će sadnice koje će posaditi na području Zlatara, Mača, Zlatar Bistrice i Konjščine. Sadnice će se odabrati u suradnji sa Šumarskim fakultetom iz Zagreba, a lokacije će se još naknadno dogovoriti.

–Javljat ćemo se na brojne natječaje, imamo puno planova za cijelo područje ovog dijela Zagorja, a ovo je jedan mali projekt kojim doprinosimo zaštiti okoliša i uređenju ovih jedinica lokalne samouprave – komentirala je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, ujedno predsjednica TZ Zlatni istok Zagorja. 

zip.com.hr 02.02.2023.

Continue Reading

Aktualno